www.quovadiscroatia.com 09 06 2015.

 

Rodna ideologija nas vraća u poganstvo

 

Dok američka javnost bruji zbog pojavljivanja transrodne osobe na naslovnici visokotiražnog časopisa Vanity Fair (vidi sliku dolje), jedan od vodećih prelata u Americi je osudio širenje “rodne ideologije”, te upozorio kako ona prijeti samim temeljima vjere Crkve.

U svom govoru u New Yorku na konferenciji Sacra Liturgia, nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone, naglasio je jednu točku koju smatra neprihvatljivim razvojem američkog pogleda na seksualnost.

Rekao je kako ono što je i sam papa Franjo također kritizirao kao “rodnu ideologiju” predstavlja ne samo prijetnju za društvo, nego i za samu vjeru.

To je zato što se kršćanstvo temelji na onome što Cordileone zove biološkom realnošću “Bogom dane komplementarnosti” muško-ženskih odnosa.

Zato je Bog koristio brak kao primarni sveti “znak” (simbol) našeg odnosa s Njim, rekao je, pozivajući se na jednog autora koji je opisao Boga kao “hetero” i muškarca, i Izrael kao “hetero”, i ženu – prema tome njihova privlačnost ih upućuje jedno prema drugome.

Sve je priča o braku. Božji bračni savez s Izraelom je ispunjen u Kristovoj krvnoj žrtvi na križu, uspostavivši novi i vječni savez između Njega, zaručnika i Njegove zaručnice, Crkve.”

Kada kultura više ne može pojmiti ove prirodne istine“, nastavio je nadbiskup,onda sami temelji našeg učenja nestaju i ništa od onoga što nudimo neće više imati smisla.

Prema Cordileoneu neizbježan rezultat je vraćanje na staro poganstvo, ali s jedinstvenim, postmodernim varijacijama na stare teme, kao što su praksa žrtvovanja djece, obožavanje ženskih božanstava, ili kult svećenica.

Izvor

http://cal-catholic.com/?p=18883

Bruce Jenner made his debut as Caitlyn Jenner when the upcoming Vanity Fair cover was released this week.