www.quovadiscroatia.com 01. 09. 2015.

 

Prije nego li ga međunarodno udruženje ljevičarskih novinara proglasi ludim i zatraži oduzimanje Nobelove nagrade, pročitajte citate ovog laureata:

Mađarski pisac Imre Kertesz (rođen 1929. u Budimpešti) koji je preživio holokaust i 2002. primio Nobelovu nagradu za književnost “za književno djelo koje suprotstavlja krhko iskustvo pojedinca barbarskoj proizvoljnosti povijesti“ piše u svojoj novi knjizi:

Europa će uskoro propasti zbog svog dosadašnjeg liberalizma koji se pokazao djetinjastim i samoubilačkim. Europa je proizvela Hitlera, a nakon Hitlera kontinent je ostao bez argumenata: vrata su širom otvorena za Islam, ona (Europa) se više ne usuđuje govoriti o rasi i religiji, a Islam zna samo za jezik mržnje spram drugih rasa i religija.

Trebao bih reći nekoliko riječi o politici … Potom bih se osvrnuo na to kako muslimani preplavljuju, zauzimaju, jasnim riječima, uništavaju Europu, i kako se Europa prema tome odnosi, samoubojstvu liberalizma i glupoj demokraciji… to uvijek završava na isti način: civilizacija dosegne određeni stupanj zrelosti gdje sama, ne samo da se ne može obraniti, već se nalazi u naizgled neshvatljivoj situaciji u kojoj obožava vlastitog neprijatelja.