NOJEVI

 

Gdje se na stranicama Vlade RH “izgubila” nova predsjednica Republike?

 

Što je sad pak ovo? Na web stranicama Vlade Republike Hrvatske, nakon izbora gđa. Kolinde Grabar Kitarović, nove predsjednice Republike Hrvatske, objavljena je vijest s naslovom: “Predsjednik Vlade Milanović i ministri sudjelovali su na svečanoj inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović”. U članku se isključivo navodi (to i ništa više!) tko je osim predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića bio nazočan ovoj svečanosti, odnosno inauguraciji, i – to je sve!?

Međutim, tim povodom, na istoj su stranici, kao ilustracija ovom tekstu, objavljene i fotografije sa svečane inauguracije (osam), ali ni na jednoj (sic!) nema nove predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović!? (Tek na jednoj se malo nadzire u masi posjetitelja i gostiju, a može je se prepoznati pomoću “povećala!).

A ona je trebala i morala biti u prvom planu.

To nas, na žalost, podsjeća na neka stara, olovna vremena, kad su s fotografija “brisani” nepoželjni, ali… kako se moglo dogoditi da još k tome na naslovnoj, službenoj stranici Vlade RH nema, pa nema nove predsjednice, a vide se bivši predsjednici i očito samo pomno odabrani kadrovi?

Što o tome misli Zoran Milanović, a što Kolinda Grabar Kitarović?

No, kako bilo da bilo, jednom riječju neprofesionalno i – skandalozno!

Međutim, još je skandaloznije da na službenoj stranici predsjednika Republike dr. Ive Josipovića (u odlasku), dok ovo pišemo, nema ni riječi, a kamoli slika sa svečane inauguracije njegove nasljednice.

 

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

 

https://vlada.gov.hr

 http://predsjednik.hr