Markov trg 16 02 2015

 

HTV je posljednja JNA kasarna u Hrvatskoj.

Jučerašnji partizanski gambit je pokazao to. Kamuflaža je uklonjena i topovi su započeli baražnu paljbu na sve hrvatsko. Teška artiljerka E. Gojan pokazala je sve vrline svojeg balkanskog primitivizma, ali to je manje važno. Sada je jasno kako je ‘Damin gambit’ tek njeno kodno ime u mreži agenture pukovnika Radmana. Cilj je rušenje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske i u to više nema nikakve sumnje.

Kakvu su sudbinu zamislili za Hrvatsku možemo samo nagađati, ali ono što je potpuno sigurno jest to da to nije Hrvatska kojom vladaju Hrvati. Rat je započeo, agresija na Hrvatsku je ponovo krenula, ovaj put drugačijim oružjem koje ne ubija tijelo nego duh nacije.

Nije HTV jedino agresorsko uporište.

Tu su i druge nacionalne medijske kuće u Hrvatskoj. Neke izravno, a neke manje otvoreno tući će po svemu što miriše na tradiciju i svetinje hrvatskoga naroda. Na raspolaganju imaju ogromne resurse, velika skladišta municije u najvećim bankama, trgovačkim korporacijama, firmama koje su privatizirali njihovi agenti, bivši socijalistički direktori. Tu je i državni aparat koji su preuzeli na zadnjim izborima s raznim polugama uprave, represije, gonjenja i pravosuđe.

Ukratko imaju sve osim Ureda predsjednika. Naime, krivo su procijenili i loše odigrali izbore pa su izgubili tu važnu državnu polugu. To je dobar znak jer pokazuje njihovu slabost, njihovu pobjedivost. Ipak, ne treba ih podcijeniti jer će sada upregnuti sve svoje snage da povrate izgubljeno.

Njihov gazda je bijesan, njihov gazda je nemilosrdan, njihov gazda je vrlo inteligentan. Ipak, povijest njihovog gazde je povijest poraza jer se bori protiv nepobjedivog, a to je istina.

Stoga, pripremite se.

Počinje razdoblje brutalne vulgarnosti, odvratnog primitivizma, podlosti i zaglupljujućeg poseljačivanja Lijepe naše. Ti balkanski agenti, ti moderni Goetheovi Fausti, poludjeli za novcem i vlašću, u mahnitosti ispraznog umovanja, potpuno su slijepi na putu kojim idu. Prekjučer su se zvali partizanima, jučer socijalistima, a danas liberalima.

U svojoj biti, to su duboko nesretni ljudi, baš kao i ta izgubljena E. Gojan. Jer biti prepun pakosti, zavisti, svađalaštva, zlonamjernosti, klevete nikako ne može biti odlika sretnog čovjeka.

Uostalom i vizual govori puno. Sjetimo se jedne Helge Vlahović ili Željke Fatorini. To su bile lijepe i šarmantne tv voditeljice. A bile su i dame. Danas neki drugi standardi vrijede na toj tzv. nacionalnoj televiziji. Rekli bi, potpuno suprotni.