ZEČEVI & DICA

 

Papina primjedba o zečevima je drskost!”

Obitelj Wolny sa jedanaestoro djece postala je, prije nekoliko godina, poznata i popularna na njemačkoj TV, u jednom reality showu, pod nazivom “Wolnyjevi” gdje je prikazivana svakodnevnica ove obitelji sa puno djece.

Šteta što papa Franjo nikada nije imao seks!

Majka tih 11 djece, četrdesetdevetogodišnja Silvia Wolny je katolkinja i ljuta je na papu Franju zbog one njegove izjave o zečevima. U kratkom razgovoru za “Bild”, iznjela je svoje stavove. Što mislite o kritici pape? Šteta što papa vjerojatno nikada nije imao seks. Ja uvijek kažem: bolje dijete na jastuku nego na savjesti (ova se izreka rimuje na njemačkom).

Ne poklanja nam djecu papa nego Bog!

Osim toga, ne odlučuje papa o tomu. Bog nam poklanja djecu i ja mislim da Bog ovakvu izjavu pape nikada ne bi podržao! Što mislite o toj izjavi? Ta izjava je drskost! Jeste li pogođeni sa tom izjavom? Ne, to ne utječe na mene. Što mislite o prijedlogu korištenja kontracepcije? Ništa. Ja to ne bih nikada činila. A to što papa kaže o metodi izbjegavanja plodnih dana za ženu, kažem na to: pa tko danas vodi ljubav po kalendaru?

Zar doista ne koristite kontracepciju? Ne nikad u životu još nisam to koristila. To je nespojivo sa mojom vjerom. Jesu li sva Vaša djeca bila planirana? Ne nisu sva bila planirana, ali ja nikad ne bih pobacila! Jesu li Vas Papine riječi uvrijedile i razočarale Vašu vjeru? Prilično mi je svjedeno što kaže papa. Jer najvažnija je moja vjera i da je Bog jedini onaj koji drži ruke iznad nas. Gospodin Bog poklonio nam je ovu djecu i ja se ne bih odrekla nijednoga!

 

B. Karlo/croative.net

 

 

Objava: 20.1.2015 | 20:49

ODGOVORNO RODITELJSTVO

 

Papa Franjo: Držim da je troje djece dobar broj

http://www.vecernji.hr/svijet/papa-franjo-katolici-se-ne-moraju-razmnozavati-kao-zecevi-985059