www.quovadiscroatia.com 19 10 2015.

 

Svijet treba pravu slobodu- slobodu od grijeha

Prošli tjedan na Sinodi, laici su imali priliku obratiti se biskupima. Jedan od upečatljivijih govora, ali koji nije spomenut na redovnoj tiskovnoj konferenciji, je ovaj rumunjske laikinje i liječnice Ance-Marie Cernea, koji vam zahvaljujući transkriptu na stanici Voice of the Family možemo prenijeti u cijelosti.

 

Vaša Svetosti, sinodalni oci, braćo i sestre, ja predstavljam Udrugu katoličkih liječnika iz Bukurešta.

Pripadam Rumunjskoj grkokatoličkoj crkvi.

Moj je otac bio kršćanski politički vođa, koji je zbog komunista proveo 17 godina u zatvoru. Roditelji su bili zaručeni, ali je njihovo vjenčanje održano tek 17 godina kasnije. Majka je čekala sve te godine na mog oca, iako nije ni znala je li još živ. Oni su herojski vjerovali u Boga i njihove zaruke.

Njihov primjer pokazuje da Božja milost može prevladati strašne društvene okolnosti i materijalno siromaštvo.

Mi, kao katolički liječnici, braneći život i obitelj, svjedočimo da je ovo, prije svega, duhovna bitka. Materijalno siromaštvo i konzumerizam nisu glavni uzroci krize u obitelji. Glavni uzrok seksualne i kulturne revolucije je ideološke prirode.

Gospa Fatimska je rekla da će se ruske pogreške proširiti diljem svijeta.

Prvotno je to učinjeno nasilnim putem, klasičnim marksizmom, ubojstvom desetaka milijuna ljudi.

Sada se to čini uglavnom putem kulturnog marksizma. Postoji kontinuitet između Lenjinove seksualne revolucije, [Antonia] Gramscia i Frankfurtske škole, i današnje borbe za gay-prava i rodnu ideologiju.

Klasični marksizam je htio preoblikovati društvo kroz nasilno preuzimanje imovine. Sada revolucija ide dublje; te želi redefinirati obitelj, spolni identitet i ljudsku prirodu.

Ova ideologija sebe naziva progresivnom. Ali, nije ništa drugo nego ponuda drevne zmije čovjeku da preuzme kontrolu te, umjesto Boga, ostvari spasenje ovdje, u ovom svijetu.

To je pogreška religijske prirode, to je gnosticizam. Zadaća je pastira da ga prepoznaju, i upozore stado na ove opasnosti.

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, i sve ostalo će vam se nadodati!“

Poslanje Crkve je spasiti duše. Zlo na ovom svijetu dolazi od grijeha. Ne od razlike u dohotku ili “klimatskih promjena”.

Rješenje je: Evangelizacija. Obraćenje.

A ne sve veća kontrola vlade. Niti neke svjetske vlade. Ovo su danas glavna sredstva preko kojih se uvodi kulturni marksizam našim narodima, pod vidom kontrole stanovništva, reproduktivnog zdravlja, gay prava, rodnog obrazovanja, i tako dalje.

Ono što svijet danas treba nije ograničenje slobode, nego stvarna sloboda, oslobođenje od grijeha. Spasenje.

Naša Crkva je bila potisnuta od strane sovjetske okupacije. No, nitko od naših 12 biskupa nije izdao svoje zajedništvo s Papom. Naša Crkva je preživjela zahvaljujući odlučnosti naših biskupa i njihovom primjeru otpora zatvoru i teroru. Naši biskupi su tražili od naroda da ne slijedi svijet. Da ne surađuje s komunistima.

Sada Rim mora reći svijetu: “Pokajte se za svoje grijehe i obratite se Bogu jer je nebesko kraljevstvo blizu!”

Ne samo mi, katolički laici, nego i mnogi pravoslavci sa strepnjom mole za ovu sinodu. Jer, kako kažu, ako se Katolička crkva preda duhu ovoga svijeta, i ostalim kršćanima će se biti jako teško oduprijeti.