www.quovadiscroatia.com 05 12 2015.

 

Krivi za “kršćanski radikalizam i indoktrinaciju”!

 

U kojem smjeru nas vodi sekularna Europa vidimo na ovom primjeru iz napredne Norveške gdje jeSlužba socijalne skrbi oduzela petero djece jednoj kršćanskoj obitelji zbog optužbi za “kršćanski radikalizam i indoktrinaciju“.

Postoji li granica u ovlastima koje ljevičarski ideolozi sebi pripisuju radi nametanja svojih svjetonazora svim pripadnicima društva? Koliko smo stvarno daleko od toga da ovaj slučaj ne postane ‘normalna’ pojava diljem Europe? Hoće li sutra obiteljska molitva krunice biti okarakterizirana od strane nekog državnog službenika kao psihološko zlostavljanje djece, ili post petkom kao namjerno izgladnjivanje?

Sa stranice Church Militant prenosimo:

Kršćanska obitelji u Norveškoj je izgubila spor s državom u kojem je tražila da im se vrate djeca nakon što je Vlada silom odvela petero djece iz njihovog doma.

Marius Bodnariu, iz Rumunjske, i njegova norveška supruga Ruth, oboje bivši pripadnici pentekostalne crkve iz Bukurešta, preselili su u Naustdal, u Norveškoj prije 10 godina, gdje su odgajali svoje petero djece.

Kako je izvijestio Mariusov brat Daniel, 16. studenog, Norveška socijalna služba za dječju skrb je, bez znanja roditelja odvela dvoje najstarije djece, došavši u njihovu školu i izvukavši ih iz razreda. Policija je kasnije tog dana stigla do njihove kuće i prisilno odvela dvojicu starijih dječaka, ostavljajući Ruth s njezinom tromjesečnom bebom, koju je policija sljedeći dan također oduzela.

Dva dana kasnije, služba socijalne skrbi je obavijestila roditelje da su njihova djeca povjerena brizi dvije odvojene udomiteljske obitelji te da se dobro “integriraju” u novu okolinu. Vlada je naknadno obavijestila Marius i Ruth da su krivi za “kršćanski radikalizam i indoktrinaciju“.

Očigledno je kako je oduzimanje djeca iz obitelji potaknuo ravnatelj škole, koji se žalio službi za dječju skrb rekavši da su Bodnariusi “vrlo kršćanski nastrojeni” te da njihovo uvjerenje da Bog kažnjava grijeh “stvara smetnje kod djece“. Sukladno tome, ravnatelj vjeruje kako su roditeljima potrebne “smjernice” od vlade u odgajanju njihove djece. Ravnatelj je također naveo zabrinutost zbog discipline u obiteljskoj kući, jer se navodno povremeno koristi tjelesno kažnjavanje. No, nakon medicinskih pregleda djece, nije otkriveno nikakvo fizičko zlostavljanje. Iz Služba za dječju skrb tvrde, međutim, da je Mariusi fizički zlostavljaju djecu, a optužbe su on i Ruth žestoko demantirali.

Sud je na ročištu održanom 27. studenog odbacio apel bračnog para da ponovno budu sa svojom djecom, te je odlučio da djeca moraju ostati na skrbi njihovih udomitelja, dok Marius i Ruth mogu posjećivati njihovog tromjesečnog sinčića dva puta tjedno po dva sata. Mogu se viđati i sa svoja dva starija sina, ali je sud odbio odobriti pravo posjeta njihovim kćerima. Roditeljima je jedino preostala daljnja pravna bitka s državnim vlastima.

Poziv na molitvu i Grupa potpore na Facebook-u