www.quovadiscroatia.com 04 11 2015.

 

U Njemačkoj ukidaju slavlje Martinja

Osnovne škole i vrtići u Njemačkoj ukidaju slavlja kršćanskih blagdana te ih mijenjaju u općeniti blagdan “festival svjetla” kako ne bi uvrijedili stotine tisuća muslimanskih useljenika koji su emigrirali u njihovu zemlju.

Škole su tako počele s preimenovanjem kršćanskog blagdana sv. Martina, odnosno Martinja, godišnjom proslavom koja se održava u brojnim europskim zemljama 11. studenog.

Nekoliko vrtića u središtu Düsseldorfa je potpuno ukinulo godišnji festival iz “suosjećanje prema izbjeglicama“, a ta odluku je potaknula žestoke kritike ravnatelja u drugim školama u regiji.

Drugi su ga preimenovali u “festival svjetla” kako bi “olakšali integraciju” muslimanskih imigranata, rekao je Nanette Weidelt, šef Düsseldorfske škole Don Bosco-Montessori.

Ljevičarski političari pokušavaju zabraniti kršćanska slavlja već nekoliko godina, a njihov predstavnik Rüdiger Sagel sada inzistira na promjenama tvrdeći da su nužne zbog “visokog udjela muslimanske djece u jaslicima i vrtićima“. Prema Sagelu,- “Ne treba nametati kršćansku tradiciju“.

Međutim, neki ovu promjenu vide kao još jedan primjer da su Nijemci prisiljeni na integraciju s muslimanskom kulturom, a ne obrnuto.

“Ovi doseljenici dolaze u našu zemlju bježeći od propalih, devastiranih kultura. Kada i zašto je odlučeno da moramo cenzurirati naše tradicije i običaje na uštrub njihove – neuspjelog društva koje guši i uništava“, piše novinarka Pamela Geller. “Oni bježe od devastacije i sloma društva, zašto bi mi to primjenjivali? “

Međutim, ovo nije prvi primjer europskih naroda koji žrtvuju aspekte vlastite kulture kako bi se zadovoljio val “izbjeglica”.

Protestantska crkva u Oberhausenu u Njemačkoj je nedavno najavila da će ukloniti kršćanske križeve, oltar i propovjedaonicu kako bi smjestili 50 muslimanskih imigranata kojima je ponuđeno da ostanu u zgradi crkve.

U rujnu, škola u Bavarskoj je uputila pismo roditeljima tražeći od njih da djevojke ne nose kratke hlače ili suknje, kako bi se spriječili “napadi” muslimana smještenih u obližnje sportske dvorane koji bi mogli biti uvrijeđeni zbog takvog odijevanja.

Na bitno.net smo već imali priliku pročitati kako je prva lezbijska biskupica Eva Brunne predložila uklanjanje kršćanskih križeva i simbola iz crkve u Stockholmu kako bi zgrada bila “prihvatljivija” za muslimane.

Ne čudi zato da su njemački stručnjaci za sigurnost upozoravali kako srednja klasa u Njemačkoj postaje “radikalizirana” zbog priljeva migranata, što bi moglo uzrokovati ozbiljne nemire na ulicama njemačkih gradova.

Izvor: http://www.infowars.com/german-schools-abolish-christian-festival-to-avoid-offending-muslim-migrants/