ususret izborima 26 07

 

Blagdan je Sv. Ane. Prije 20-tak godina u restoranu Sv. Ana, u ulici Sv. Ana, u neposrednoj blizini crkve Sv. Ana, u Barceloni, moja se je supruga borila za život. Gušenje hranom. Od toga dana, u našoj obitelji, ovo je dan kada se slavi njezin novi rođendan.

Pada mi na pamet usporedba s našom Hrvatskom. Hrvatska se guši. Bolje rečeno guše je sa svih strana. Najgore što su najrevniji u gušenju baš oni koji se kunu kako je vole. I ljube. Judinim poljupcima.

Ljubav koja guši. Ima toga. Ima čak i roditelja koji će od prevelike ljubavi ugušiti svoje dijete. Umjesto da mu budu anđeli čuvari oni postanu zatvorski ključari. I dijete vene, trune, guši se u uzama.

Ali ovdje nema riječi o ljubavi prema Hrvatskoj. Ovdje se zbori o sebičnosti. Egoizmu. Sebeljublju.

Malo pratim povrijeđena ega hrvatskih političara sa tako zvane – desnice. HDZ ih je otkantao, a oni poput uvrijeđenih frajli prijete. Prijete osvetom. Kao oni će sami na izbore i oni će spriječiti povratak Milanovića na vlast. Da nije tragično bilo bi za ubiti se od smijeha. Nisu u stanju sastaviti ekipu za partiju preferansa, a oni sanjaju o saborskim plaćama, mirovinama, maštaju o sinekurama i medijskim naslovnicama i na taj način guše Hrvatsku, koja i onako više zraka nema od tolikih koji su polegli po njoj.

Vremena su čupava. Novi val muslimanskih osvajača tek što nas nije zapljusnuo, a mi se nismo riješili ni unutarnjih agresora. Kako se bliži 27. srpnja, dan kada će probuđeno četništvo opet orgijati Hrvatskim svetim ozemljem, naša “vlast” uhićuje prosvjednike, jer želi valjda osigurati četnicima miran dan i čist prostor.

Nakon uspješnog preuzimanja HDZ-a, nakon što su specijalne postrojbe, prešavši preko “mosta”, obavile dobivenu zadaću, preostalo je samo nastaviti strašiti narod kako će ih, ako ne budu dali glas, stranci HDZ, pojesti strašni crveni vuk.

A u biti dilema je samo jedna … hoće li Hrvatsku ugušiti SDP crvenom maramom ili će je ugušiti HDZ plavim šalom. Je li demokracija ili nije? Možemo birati. Boju.

Kažu kad zabiješ glavu u pijesak ne ćeš postati nevidljiv nego će se jednostavno ugušiti. Čini se da nas Hrvate nitko i ne treba ugušti. Možemo mi to i sami. Zabijajući glavu u pijesak.