U ovo vrijeme 040

 

ZAŠTO BI BISKUPI TREBALI OSUDITI fra Martinov OPASNI MOST?

Autor: Brian Williams

preuzeto s portala: www.onepeterfive.com

 

 

Kriza u Crkvi danas se ubrzava brzinom iznenađujućom i za post-koncilske standarde. Najočitije se to da vidjeti u trenutačnom pomaku odnosa Katoličke Crkve prema homoseksulanosti.

 

Izbor pape Franje prije četiri godine, sinode koje su uslijedile o obitelji, kao i nekoliko strateških promocija unutar crkvene hijerarhije, dovele su nas do razdijelnog trenutka u 2.000 godišnjoj povijesti Crkve.

 

Krajem ovog mjeseca “Harper Collins” će objaviti najnoviju knjigu Isusovca Fr. Jamesa Martina, urednika America Magazine. Fr. Martin je također jako poznat po svojoj snažnoj nazočnosti na društvenim mrežama (preko 100.000 sljedbenika na Twitteru i više od pola milijuna na Facebooku)… … također je nedavno imenovan od pape Franje za savjetnika u evangelizaciji svijeta u digitalnoj eri.

 

I u tome leži problem, kojeg svi znaju u Crkvi, ali tužna je činjenica da se prečesto opravdava ili odbacuje. Fr. James Martin je postao glasni zagovornik “LGBT Katolika”, koji je otišao čak tako daleko pa je primio nagrade od disidentskih grupa , kao što je New Ways ministry (koja otvoreno podupire istospolni brak i koja poziva Crkvu neka evoluira u tom pravcu).

 

Fr. Martin također često istupa na društvenim mrežama sa člancima i izjavama kojima podupire LGBT aktivizam, za što dobiva brojne pohvale od svojih sljedbenika. Kada je doktrina krivo navedena, od tih istih sljedbenika, ili kad oni otvoreno podržavaju homoseksualne čini kao nešto sveto i normalno, on ih ne ispravlja. To da on sije konfuzju je očito i to nakon samo nekoliko pregleda njegovih postova na društvenim mrežama.

 

Na mnogo načina Fr. James Martin savršeno predstavlja suvremenu Crkvu. On je najočitiji primjer post-koncilskog djeteta. On je utjelovljenje nove Franjine Crkve, gdje pratnja, susret i dijalog (“gradnja mostova”) imaju prvenstvo ispred zastarjelih riječi kao što su grijeh, pokajanje, obraćenje, milosrđe, sud, Raj i Pakao.

 

Sve što treba jest baciti jedan pogled na priznanja koja dobiva njegova knjiga “Gradeći mostove”, koja upravo treba izići iz tiska, kako bi se shvatilo gdje smo mi to danas. Mi doživljavamo jednu od najvećih kriza u povijesti Crkve.

 

Ne jedan, nego dvojica, skoro imenovanih, kardinala hvale knigu Fr. Martina.

Kardinal Kevin Farell, kojeg je papa Franjo imenovao za Perfekta Dikastera za laike, obitelj i život, piše:

“Dobrodošla i jako potrebna knjiga koja će pomoći biskupima, svećenicima, pastoralnim djelatnicima i svim crkvenim vođama da daleko suosjećajnije služe LGBT zajednici. Također će pomoći LGBT Katolicima da se daleko više osjećaju kod kuće u onome, što i jest u biti, njihova Crkva.”

 

Kardinal Joseph Tobin, Newark, New Jersey, kaže:

“U previše su se područja naše crkve LGBT osobe osjećale nedobrodošlima, isključenima, pa čak i posramljenima. Hrabra, proročka i nadahnjujuća knjiga Fr. Martina označava bitan korak u pozivanju crkvenih vođa da služe sa više suosjećaja i da podsjećaju LGBT Katolike da su oni jednako tako dio Crkve kao i svi ostali Katolici.”

 

Jako problematični i progresivni biskup Robert McElroy iz San Diega, kojeg je imenovao papa Franjo, piše:

“Evanđelje zahtjeva da LGBT Katolici budu iskreno voljeni i čuvani u životu Crkve. A oni to nisu. Otac Martin pruža nam jezik, perspektivu i osjećaj žurnosti kako bismo zamijenili kulturu otuđenja kulturom milosrdnog uključenja.”

 

I onda, među pohvalama ovih prelata, pronalazimo Sr. Jeannnine Gramick (katoličku redovnicu?) članicu New Ways Ministry, koja se snažno zalaže za istospolne brakove i koja je pisla Obami da što više utječe na širenje prava na pobačaj po čitavom svijetu: “Otac Martin pokazuje kako krunica i zastava duginih boja (zastava LGBT) mogu u miru susresti jedna drugu. Morate čitati.”

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

… e sada ja moram prekinuti prijevod teksta, jer mi je već poprilično mučno… znam neki će opet me prozvati kako “na temelju pojedinačnih gluposti širim globalnu paniku” i sve će ovo nonšalantno nazvati “glupostima koje neki čine u Crkvi… i ništa više”

 

ja samo jedno znam… ovo su znakovi vremena i zlo je zahvatilo i krugove u Crkvi… tko voli Kristovu Crkvu ne će preko ovakvih stvari prelaziti s osmjehom i odmahivati rukom, nego će se tom istom rukom prekrstiti …

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

preuzeto s portala: www.onepeterfive.com

original i naravno čitav tekst pročitatje ovdje:

https://onepeterfive.com/bishops-condemn-fr-martins-dangerous-bridge/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Onepeterfive+%28OnePeterFive%29