U ovo vrijeme 035

 

BELGIJSKI BISKUPI: 

RASTAVLJENI & CIVILNO OPET VJENČANI 
MOGU PRIMATI SVETU PRIČEST

Belgijski biskupi kažu da razvedeni katolici, koji su seksualno aktivni, mogu slijediti svoju savjest do Svete Pričesti.

Ovog 24. svibnja, Belgijski biskupi su objavili pastoralno pismo na Nizozemskom i Francuskom, kojim su interpretirali pobudnicu Pape Franje “Amoris Laetitia” (AL) kojim dopuštaju rastavljenim i civilno ponovno vjenčanim Katolicima da mogu sami odlučiti hoće li primati svete sakramente.

Biskupi tvrde da stavak 37 AL daje laicima pravo da sami osobno odlučuju o ovim stvarima. Ovaj pastoralni naputak proslijeđen je svim svećenicima u biskupiji.

Ni jednim slovom nije spomenuta moralna odgovornost svakog svećenika koji daje Svetu Pričest onima koji su u stanju svetogrđa, a o čemu prorok Ezekiel jasno govori:

“Poslije sedam dana dođe mi opet riječ Jahvina: »Sine čovječji, postavljam te za čuvara doma Izraelova. I ti ćeš riječi iz mojih usta slušati i opominjat ćeš ih u moje ime. Kad bezbožniku reknem: ‘Umrijet ćeš’, a ti ga ne opomeneš i ne odvratiš od zla puta njegova kako bi mu život spasio, on će umrijeti sa svojega bezakonja, ali ću ja od tebe tražiti račun za krv njegovu.”

(Ezekiel 3, 17-18)