U ovo vrijeme 021

 

Sjećate li se vremena kada se je pravda dijelila (uglavnom bez suda i suđenja) izmicanjem čvrste podloge pod nogama osuđenog na smrt? Sve što bi ga priječilo pasti na zemlju bila je čvrsta omča oko vrata.

Objesi ih visoko. 
“Hang ‘Em High” i Clint Eastwood. 
Film priča priču o tome kad nevin čovjek preživi vješanje i vrati se kako bi zlikovce priveo pravdi.

Tako je u filmu. 
Ali danas više ljude ne vješaju, zar ne?! 
Poglavito ne bez suda i suđenja? 
Varate se.

Danas moderni egzekutori ordiniraju u mass medijima i vješaju sve one koji ne misle onako kako je to trenutačno “politically correct”, a to hoće reći, ako se ne uklapate u protu-Božju i protu-Hrvatsku agendu.

Bez brige, objesiti će vas u prvoj svojoj kolumni.

Izvjesnog kolumnistu već neko vrijeme radi duševne higijene ne čitam ali nakon što sam doznao kako “vješa” ljude, na svojem prijekom “etičkom” sudištu, i to zato što (kako on to za njih kaže): “Da mogu, zacijelo bi i sami rado pomogli oko hapšenja. S perverznim veseljem pokazivat će prstom ako je tkogod bio bezobrazan s vlašću…” padnu mi na pamet ne tako davna vremena i javni linč kolege Zorana Vukmana.

Što mislite tko je bio jedan od najglasnijih koji je tražio “vješanje”?

Kaže sam Zoran Vukman: “Ante Tomić se u “Jutarnjem” ruga intelektualcima koji prsimice brane svaku vlast. Čudno, ali moje sjećanje seže u 2000. godinu kad je Ante stao u obranu Račana i Mesića i kad je potpisivao peticiju da se meni zabrani pisanje i pozivao da me kolege bojkotiraju jer sam žestoko u svojim kolumnama kritizirao tadašnje moćnike Račana i Mesića. Posljedica svega toga je izvanredni otkaz kojeg sam dobio u “Slobodnoj Dalmaciji”, dok “hrabri” Ante piše kolumne u “Slobodnoj” i “Jutarnjem” izlažući se na barikadama vlastitog licemjerja.”

Eto sročih ovo istine radi. Neka se ne zaboravi. 
E, da… sjećate li se kako je završio film “Objesite ih visoko”?

Napravili su dvije greške.
Objesili su pogrešnog čovjeka i nisu završili posao.