U ovo vrijeme 001

 

Sa američkim izborima 2016. biti će kao sa padom Berlinskog zida 1989. Slučajnošću kakvu samo gospođa Povijest može srediti Berlinski zid se ruši 9. studenog, a američki izbori, a istovremeno i sveopće svjetska vjera u demokraciju i cijeli pripadni sustav, će biti srušeni isto 9. studenog, ili, izraženo u brojevima to je 9/11.

Sve je pripremljeno da dođe do spomenutog rušenja, Rubikon je prijeđen i nema više natrag. Kakav god bio izborni rezultat i kakva god bila reakcija bilo koje strane, rezultat vodi prema istome, prema rušenju poretka i uspostavi nečeg novog, jednog novog stanja. Sve će se početi mijenjati, a samo je pitanje koliko će to brzo i radikalno biti, hoće li se ići na ekstremnu eskalaciju ratnih sukoba i kontroliranih terorističkih djelovanja za stvaranje krize, ili će to stvaranje krize ići donekle sporijim tempom. No definitivno će ići i kriza dolazi.

Cijeli ovogodišnji američki izborni proces je pripremljen tako da je Trump određen za ulogu izvorne opozicije, a da bi uloga bila uvjerljivija i da bi se navuklo sve one koji su kroz internet učinili odmak od režimsko-korporativnih medija, moralo se Trumpa uistinu žestoko napadati svim sredstvima sa svih strana. Tako da ga se doživi da je on stvarna opozicija sustavu i poretku.

Također je tako i sa Trumpovom retorikom koja u sebi svakako sadrži puno toga istinitoga i što vrijedi promovirati, a što je do jučer bilo etiketirano kao ”teorije zavjere”. I to je ješka na udici, kako se kaže. A treba samo malo pažljivije slušati Trumpa što govori i kako govori. Kaže Trump da je protiv globalizma i tih raznih NAFTA, TTIP i sličnih ugovora, ali ne kaže da tih globalističkih bankarsko-korporativnih ugovora ne treba uopće biti nego da će ih napraviti boljima za Ameriku. Ne kaže da NATO nema smisao postojanja, nego je Trump svesrdno za NATO, ali sa drugačijim obavezama Europe u smislu pojačane participacija, a to znači ojačavanje NATO-a. Ne kaže Trump da je protiv američkog imperijalizma sa pratećom vojnom mašinerijom koja je obuhvatila cijeli svijet svojim bazama, nego Trump obećava da će izgraditi još jaču i moćniju vojsku. Trump otvoreno najavljuje još jaču policijsku državu, a masa mu na to kliče i ne shvaća da zid koji će biti izgrađen je zamišljen da ih se zadrži pod kontrolom u velikom logoru pod nebeskim svodom.

Trump je upadljivo nepricipjelan i retorički šupalj kad priča o tome kako bi on prisvojio iračka naftna polja i da je greška prethodnika što se nisu tako postavili. Dakle, pljačka i otimačina tuđeg bazirana na lažima (kemijsko oružje u Iraku kojeg nije bilo, ali je bilo opravdanje za invaziju) je nešto posve normalno za Trumpa, to je moralni sklop koji se promovira i koji je nesvjesna masa prihvatila bez potrebnog odmaka.

Naravno, tu je i onaj Trumpov istup o muslimanima i kako ih se ne smije pustiti u Ameriku, a koji se opet savršeno uklapa u projicirani ”sukob civilizacija”. To je Trump govorio u kontekstu imigracije, no namjerno je tu naglašen vjerski moment, a izostavljen rasno-etnički koji je stvarno na djelu i što je stvarni prpblem sa ovim valom imigranata koji dolaze na Zapad iz Afrike i Azije.

Namjerno je to tako sve izokrenuto, a ta namjera govori o onome tko stoji iza toga izokretanja. Jer, uzmimo za primjer kad bi nekim čudom sutra cijela Europa prešla na islam, opet bi svi problemi ostali skoro isti kao i sad i opet bi se nastavili sukobi između domaćih ljudi i pridošlica. Vjerojatnije je da bi se čak i intenzivirali jer ne bi bilo više tog suzdržavanja po vjerskoj liniji kakvo je sada prisutno prema imigrantima. Svi bi bili isti po vjeri i onda bi tek buknulo ono što je cijelo vrijeme bilo potisnuto. Ne treba daleko gledati i naići na cijeli niz primjera gdje se muslimani međusobno ubijaju po etničkoj osnovi. Npr. i Turci i Kurdi su muslimani pa opet nema mira među njima iako su rasno-etnički vrlo bliski. Još više bi to onda došlo do izražaja u Europi i ovako nagli prodor stranog elementa po naravi stvari ljudske psihologije dovodi do problema, a to je i bio cilj.

I to jako dobro znaju ovi koji izazivaju nered na zemlji, a govore kako samo red uvode. No, namjerno se potencira vjerski razdor i da se po toj liniji podijele narodi u suprostavljene skupine, a već su pripremljeni ”veliki vođe” koji imaju ulogu svaku vjerski identificiranu skupinu predvoditi prema konačnom cilju oličenom u tom famoznom Novom svjetskom poretku.

O Hillary ne treba trošiti riječi, ona i njezin klan je udruženje psihopatskih manijaka, o tome nema dvojbe, a to im i je uloga u ovom igrokazu. Ekstremni negativci da bi izabrani pozitivac bio još pozitivniji i da bi mu bilo olakšano djelovanje prema skupini ”osviještenih” i onih koji su cijelo vrijeme bili ti koji su djelovali izvan sustava na ovaj ili onaj način i koje bi inače sustav imao većinom protiv sebe. Ovako, sa Trumpom, to je bitnim dijelom neutralizirano.

Teško je reći kojim putem će se ići nakon izbornog dana, hoće li Trump predvoditi revoluciju ili će ipak mirno preuzeti vlast pa onda krenuti provoditi svoju politiku. Ili će sve biti u takvom stanju kaosa da će Obama produljiti i barem pokušati produljiti svoj predsjednički mandat. Nisu isključeni uspješni i neuspješni atentati na pojedine kandidate, teroristički napadi, nemiri, sukobi na ulicama, ali i interni sukobi unutar struktura vlasti, raznih agencija koje su se našle na suprotnim stranama u sukobu, vojnog i civilnog sektora vlasti, svašta je moguće i ne treba biti iznenađen kad se nešto od ovoga počne odvijati.

Sigurno je da Trump ima većinsku podršku i da ukoliko ne bude izborne prijevare pobjeđuje na izborima. No, tu su onda upravo te razne varijante koje se otvaraju nakon izborne noći i sa novim danom koji pada na dan pada Berlinskog zida.

Ono što je uz sve navedeno znakovito je kako se izgrađuje kult Trumpa kroz alternatvne medije (a pomalo i kroz maintsream) koji su ionako preuzeli primat po utjecaju koji imaju na izbore. Cijeli niz evangeličkih propovjednika izjednačuje Trumpa sa Kirom Velikim koji je Židove oslobodio babilonskog ropstva i pokrenuo obnovu srušenog hrama u Jeruzalemu. Ti propovjednici koji imaju velik utjecaj i nisu marginalni likovi sa ulice uvjeravaju da je Trump izabranik Božji i da ga ništa neće moći zaustaviti u njegovoj misiji pa potom to potvrđuju navodeći ono što se stvarno i događa i kako kontrolirani mediji i sustav napadaju Trumpa, no kako je on samo sve jači i jači. Kao, pogledajde ljudi, ništa ne može protiv Trumpa jer je on Božji odrabranik.

Sa druge strane, Trump sebe u govorima naziva ”najvećim graditeljem na svijetu”, a to jedino može biti onaj tko je nasljednik Hirama Abifa i onaj koji kao i Hiram izgradi hram u Jeruzalemu. Zato Trump i naglašava da će on Jeruzalem učiniti glavnim gradom Izraela premješanjem američkog veleposlanstva iz Tel Aviva.

Također, u samom imenu je skrivena šifra. ”The Donald” (a upravo je tako Trump upisan po rođenju, sa ovim ”the” ispred), na keltskom znači ”vladar svijeta”, a prezime ”Trump” je višeznačan pojam. U različitim jezicima to je trijumf, pobjeda, truba i adut. Zgodno pripremljeno, pogotovo kad se stavi u cijeli prije navedeni kontekst.

Trump je po majčinoj strani iz klana Macleod iz Škotske. Što je po prediktivnom programiranju iz Hoolywooda ugrađeno u serijal filmova ”Highlander” (Gorštak) i gdje je samo jedan izabran i određen da pobijedi velikog negativca. Taj izabranik je iz klana Macleod. Slično kako ga kao izabranika, ali pozivajući se na Bibliju, spominju i ti razni propovjednici po Americi.

Sve u svemu, a moglo bi se još puno pisati no i ovo je dovoljno za upozorenje budnima, stiže nam vruća zima, pravo globalno zatopljenje je na pragu.

Moglo bi se reći: Tko se proljeća laća, od proljeća i umire…