Sve ili ništa

 

HIC RHODUS, HIC SALTA

 

Kako se po svemu sudeći čini slijede nam prijevremeni parlamentarni izbori.

Ne treba puno pametovati ukoliko se želi pogledati istini u oči.

Ovo je igra na SVE ili NIŠTA.

Nakon ovih izbora stvari će se na političkoj sceni drastično mijenjati.

Hrvatska će se u slučaju pobjede anacionalnih snaga sunovratiti u državotvorno ništavilo, postati će samo još jedna od tolikih država zamoraca u laboratoriju svjetskih moćnika, na kojima se obavljaju različiti “in vivo” pokusi, a u slučaju pobjede domoljubne opcije biti će to hrvatska “reconquista”, povratak Hrvatske svojem izvornom nacionalnom biću, a kojeg označavaju pojmovi “Bog – Obitelj – Domovina”.

S jedne strane ovo je igra na SVE ili NIŠTA i za HDZ, a i za svakog onog koji Hrvatsku drži svojom domovinom. Svi mi na ovim izborima ili se dižemo iz blata i gliba u koje smo upali ili padamo na dno. Na dno koje kraja nema. Jer kada jedna nacija tone onda s njom nepovratno tone sve.

Ukoliko HDZ ne potakne svoje apostate na povratak, ukoliko ne uvjeri iskrene domoljube da ih kadrovi “Ive & Jace” više ne će “zastupati”, ukoliko ne obavi unutarnju lustraciju u stranci, izborni rezultati će biti vjerojatno slični prošlima. Što MOST izgubi dobiti će ŽIVI ZID, jer anacionalna ljevica nema vremena za stvaranje nekog novog “trećeg puta”, kojim bi pokušao odnijeti glasove mlakih domoljuba, bolje rečeno onih birača koji po svoje mišljenje idu pred male ekrane ili ga traže u jutarnjim i večernjim novinama.

Sada je vidljivo da je MOST imao kao svoj prioritet preuzeti HDZ. Operacija (za sada) nije uspjela, ali pokušaja će i dalje biti. Različitih. Jer samo spominjanje lustracije kod mnogih, na svim stranama, izaziva strah. A lustraciju može ostvariti samo lustrirani HDZ te je zato i pokrenut projekt MOST za preuzimanje HDZ-a i hibernaciju lustracije.

HDZ je ostavština dr Franje Tuđmana i tko upravlja tom strankom ima zajamčenih 25% glasova. Koliko je ukorijenjena ta stranka u narodu govori i činjenica da je ni Sanader, ni Kosorica, ni Karamarko nisu uspjeli premodelirati, bilo po naputku vanjskih gospodara bilo po svojem vlastitom egotripu.

U ovom trenutku ne bih gubio vrijeme na one koji su nam obećali pakao i kojemu zorno svjedočimo. Ne zato što ne bi trebalo raskrinkavati zlo, nego je sada poanta u tome što mi trebamo napraviti do izbora da Hrvatska ne nestane nakon izbora. Kad kažem MI onda mislim na sve one koji ovu državu vole, neovisno o političkoj opredijeljenosti.

Pobjednički adut u ruci drži HDZ. Vrijeme je za odigrati ga. Sada je vrijeme, jer sutra će biti kasno. Prekasno. Taj adut, svaki na svoj način, večeras spominju Ivan Bačak i Ivan Blažičko. Ivan Bačak traži od Tomislava Karamarka neka napravi državnički potez i povuče se, a Ivan Blažičko traži od HDZ ostavku cijelog predsjedništva.

To je adut kojeg ima HDZ. I kojeg mora odigrati. Lustracija stranke i stvaranje stožera kojeg moraju činiti provjereni domoljubi koji su dokazali i pokazali da se žele žrtvovati za Domovinu.

Stranku trebaju povesti u izbore i poslije njih (spominjem samo neke, a sigurno ih ima još) Milijan Brkić, Goran Dodig, Željko Glasnović, Zlatan Hasanbegović, Karolina Vidović Krišto, Damir Krstičević, Tomo Medved, Mladen Markač, Matko Marušić, Marijana Petir…

Tako lustrirani HDZ može izgubiti izbore, ali ne će izgubiti obraz.

S ovim ljudima bolje je biti opozicija nego s dosadašnjima obnašati vlast.

Jer ukoliko se i ne uspije, onoga trena kada ovaj narod dotakne dno i opet bude potreban nekoga tko će ga vaditi iz ropstva, čekati će ga lustrirani HDZ.

Ovo su povijesne istine i ovo je povijesna prilika i tko to ne vidi ne treba se ni baviti politikom pozivajući se na domoljublje.

Sad su izbori – sad je prilika.