POTPIŠIMO OVU PETICIJU!

 

PETICIJA: PREDSJEDNIKU EUROPSKOG PARLAMMENTA I EUROPSKOJ KOMISIJI

STOP nasilnom nametanju rodne ideologije

potpiši ovdje: http://www.citizengo.org/hr/28471-stop-nasilnom-nametanju-rodne-ideologije

 

8. rujna Europski će parlament glasati o izvješću „Osnaživanje djevojaka kroz edukacije u EU“ koje je pripremio europski Odbor za prava žena i ravnopravnost spolova (FEMM). Izvješće je napisala portugalska zastupnica Liliana Rodrigues, članica socijalističke stranke. Po autorici izvješće je poznato: Rodrigues izvješće.

16. lipnja, Odbor za ženska prava i rodnu jednakost (FEMM odbor) usvojio je Rodrigues izvješće pod naslovom: „Osnaživanje djevojaka kroz edukacije u EU“

U osnovi  ono sadrži nametanje rodne ideologije svim školama Europske unije. Poziva sve države članice na poučavanje rodne idelogije u osnovnim i srednjim školama i zamjenu školskih udžbenika s novim udžbenicima koji će biti napisani sukladno rodnoj idelogiji.

Rodrigues izvješće ne dopušta, niti poštuje apsolutno pravo roditelja kao glavnog odgajatelja svoje djece.

Također,  Izvješće krši načelo supsdijarnosti, definirano Lisabonskim ugovorom čl. 5, koji kaže kako određena područja, poput obrazovanja, nisu u nadležnosti EU, već država članica.

Nadalje, izvješće krši međunarodne ugovore i konvencije: najnoviju UN-ovu Rezoluciju o zaštiti obitelji, Opću deklaraciju o ljudskim pravima, deklaraciju o pravima djeteta i Europsku konvenciju o ljudskim pravima i temeljnim slobodama.

U svojoj srži ovo izvjšće vrijeđa ljudsko dostojanstvo i prava svakog djeteta i  obitelji.

Zbog svih tih razloga pozivamo sve članove EU parlamenta da ODBIJU Rodrigues izvješće o kojem će glasovati na plenarnoj sjednici, 8. rujna 2015.

Pomozite nam pobjediti ovo izvješće koje nameće rodnu idelogiju suprotno ovlastima koje ima:

–          Potpišite peticiju

–          Pošaljite pismo svojim europskim zastupnicima

–          Proslijedite e-mail svim svojim kontaktima

–          Podjelite na društvenim mrežama

 

http://www.citizengo.org/hr/28471-stop-nasilnom-nametanju-rodne-ideologije