Možemo li nešto učiniti?

 

Čovjek se danas tako lako obeshrabri.

Dovoljno je spomenuti našu političku situaciju.

Gospodarstvo, natalitet, iseljavanje… Samo loša vijest za “naše” je medije dobra vijest.

Anacionalne snage su nam obećale “pakao” i u svojevrsnom paklu i jesmo.

 

Ali postoji i istina. Koja glasi.

Kada vam se čini da je danas zlo nadvladalo dobro … NIJE!

Kada vam se čini da je sve oko vas beznadno … NIJE!

Kada vam se čini da je Bog odsutan … NIJE!

Možda Boga ne vidite oko sebe, ali ta činjenica ne čini ga ništa manje prisutnim.

 

Kad je Aramejska vojska okružila Elizeja prorok je hrabrio svojeg slugu, “Ne boj se, jer ih ima više s nama nego s njima.” (2 Kraljevima 6,16). I onda se on pomoli Bogu neka otvori momku oči, “I Jahve otvori oči momku i on vidje: gora oko Elizeja sva prekrivena ognjenim konjima i kolima!”.

 

Kada je Babilonski kralj bacio Šadraka, Mešaka i Abed Nega u zažarenu peć, kralj “vidje četiri čovjeka, odriješeni šeću po vatri i ništa im se zlo ne događa.” (Daniel 3,25). I on uskliknu, “Blagoslovljen budi Bog Šadrakov, Mešakov i Abed Negov, koji je poslao svog Anđela i spasio sluge svoje, jer se oni bijahu pouzdali u njega.”

 

Kad je Daniel bio bačen u jamu s lavovima iz nje je izišao neozlijeđen, jer “Bog je poslao Anđela svog; on je zatvorio gubicu lavovima i oni mi nisu mogli nanijeti nikakvog zla.” (Daniel 6,23)

 

Kad je brod na kojem je Pavao plovio upao u strahovitu oluju Pavao je rekao posadi, “Te iste noći, naime, jedan Anđeo od Boga kojem ja pripadam i kojem služim, predstavio mi se i rekao mi: Ne boj se Pavle.” (Djela 27,24). Apostol i svi oni uz njega bijahu pošteđeni.

 

Vi ne možete vidjeti elektricitet ili Internet, ali ta činjenica ne čini ih ništa manje stvarnima. Isto je s nazočnošću i s moći našeg Oca na nebesima. Međutim, mi moramo imati u sebi vjeru želimo li primiti ono što nam naš Gospodin namjerava dati. Mi moramo moliti Boga za Njegovu zaštitu i moramo vjerovati u Njegovu pomoć. I tada će nam On podariti ono najbolje.

 

Vjera ne zaslužuje Njegov blagoslov, nego nas stavlja u poziciju u kojoj blagoslov možemo primiti.

 

“Ni jedan kršćanin ne može biti pesimist, jer kršćanstvo je radikalni optimizam.”

 

(William Ralph Inge)