Miss ili Mr

Ove teme još uvijek nekako prolaze na društvenim mrežama ali vjerujte mi i samo spominjanje ovih tema kroz prizmu Božjeg moralnog zakona biti će uskoro žestoko sankcionirano. Ovaj osvrt Jim Denisona donosim u tri nastavka.

……………………..……………………..…………………….

Miss Španjolske stvara povijest natjecanja za Miss Universe!

Filipinka Catriona Gray osvojila je ovogodišnji naslov Miss Universe. Sudjelovale su natjecateljice iz devedeset i četiri zemlje.

Među njima bilo je Španjolka Angela Ponce. Dobila je titulu Miss Španjolske u lipnju, pobijedivši dvadeset i dvije konkurentice.

Ona je također prva transrodna žena koja je sudjelovala na ovom natjecanju.

Shvaćam da Isusova izjava, “Stvoritelj od početka muško i žensko stvori ih.” (Matej 19, 4), danas nije popularna. Naša kultura slavi “hrabrost” onih koji “prelaze” od muškog do ženskog spola ili obratno.

Danas sugerirati da operacija promjene spola (poznata danas kao “gender affirmation surgery”) ne može biti u najboljem interesu pacijenta dovodi vas u situaciju u kojoj riskirate biti obilježeni netolerantnom osobom s predrasudama.

I to unatoč ocjeni više od stotinu međunarodnih medicinskih studija o post operativnom stanju transseksualaca koje tvrde da “nisu pronašle nikakav snažniji znanstveni dokaz da je kirurgija promjene spolova klinički učinkovita”.

Direktor studije je izjavio: “Postoji velika neizvjesnost oko toga je li promjena nečijeg spola dobra ili loša stvar”. Moguće je ukazati na brojne druge studije (poput ovog izvješća) koje upućuju na sličan oprez.

Međutim, moja namjera danas nije raspravljati o transrodnim pitanjima. Treba napomenuti da se za uključivanje u takvu raspravu zahtijeva razina hrabrosti koja nije bila potrebna prije nekoliko godina.

Naša se kultura jako brzo kreće u pravcu označavanja niza biblijskih moralnih stavova – neprijateljskim. Na primjer, seks izvan braka sada je tako normalna stvar da mnoga američka sveučilišta osiguravaju hitnu kontracepciju dostupnu u automatima za prodaju na kampusima.

Razgovarati danas o biblijskoj istini u moralnim problemima dovodi vas u rizik da vas pogodi gnjev javnosti. Poslovi se radi toga gube, nastavnici bivaju suspendirani ako zauzmu takve stavove.

Ako želite ispuniti Božji poziv u svojem životu to ispunjenje će vas dovesti do života neusporedive svrhe i vječnog značenja.

Ali takva predanost uvijek dolazi sa cijenom koju morate platiti.