Kruh naš svagdašnji 28 04

 

»Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?« (Matej 8,27)

Naš sin, Josh, profesionalni je ribar, koji lovi losose u Kodiaku, na Aljasci. Nedavno mi je poslao fotografiju. Snimio je maleni brodić, nekoliko stotina jardi ispred njegovog broda, koji je prolazio kroz uski tjesnac. Zloslutni olujni oblaci ocrtavali su se na obzorju. Ali duga, znak Božje providnosti i brige pune ljubavi protezala se je od jedne strane tjesnaca do druge, okružujući maleno plovilo.

Fotografija je odražavala naše zemaljsko putovanje: mi plovimo u neizvjesnu budućnost, ali smo okruženi Božjom vjernošću.

Isusovi učenici bili su okruženi olujom, i On je koristio iskustvo da ih poduči o moći koju posjeduje Božja vjernost. (Matej 8,23-27).

Mi tražimo odgovore na neizvjesnosti koje život stavlja pred nas. Mi gledamo budućnost kako nam se približava i pitamo se što će tamo biti s nama. Pjesnik John Keble piše o ovome u jednoj od svojih pjesama, u kojoj on promatra budućnost koja mu se primiče. Ali dok promatra on „čeka kako bi vidio što će Bog učiniti.“

Bili mi mladi ili stari svi se mi suočavamo s neizvjesnim budućnostima. Nebesa nam odgovaraju: Božja ljubav i dobrota okružuju nas bez obzira na ono što nas čeka. Čekajmo i vidimo što će Bog učiniti!

Mi plovimo u neizvjesnu budućnost okruženi Božjom vjernošću!