Kruh naš svagdašnji 25 10

 

Odbacite od sebe sva nedjela koja ste činili i načinite sebi novo srce i nov duh! (Ezekiel 18, 31)

Kad je moj sin dobio na dar malenog robota, sretan se je zabavljao programirajući ga da obavlja jednostavne zadaće. Moglo ga se je učiniti sposobnim da se kreće naprijed, da stane, i da zatim se vrati svojim stopama. Bio je u stanju ispuštati zvukove i ponavljati snimljene šumove. Robot je činio točno ono što je moj sin od nejga zahtijevao da učini. Nikada se nije spontano nasmijao niti bi odlutao u nekom neplaniranom pravcu. Nije imao izbora.

Kad je Bog stvorio ljude, On nije napravio robote. Bog nas je stvorio na svoju sliku, a to znači da smo u stanju misliti, rezonirati i donositi odluke. Mi smo u stanju birati između dobra i zla. Čak ako smo i stvorili naviku neposluha prema Bogu, mi smo u stanju preusmjeriti svoje živote.

Kada su se stari Židovi našli u problemima s Bogom, On im je govorio kroz proroka Ezekiela. Ezekiel je rekao: “Obratite se, dakle, i povratite od svih svojih nedjela, i grijeh vam vaš neće biti na propast! … Načinite sebi novo srce i nov duh!” (Ezekiel 18, 30-31)

Ovakva vrsta promjene može početi sa samo jednim odabirom, osnaženi Duhom Svetim (Rimljanima 8, 13). Može značiti reći NE u kritičnom trenutku. Nema više tračanja. Nema više pohlepe. Nema više zavisti. Nema više ________________ (ovdje sami ispunite prazninu). Ako poznajete Isusa, vi niste rob grijeha. Vi birate promjenu, i uz Božju pomoć, ta vaša osobna revolucija može početi danas.

Dragi Bože, s Tobom je sve moguće. Po snazi Isusoa uskrsnuća pomozi mi učiniti prvi korak prema životu još veće predaosti Tebi.

Za novi početak, zatražimo od Boga novo srce.