Koga mi to čekamo?

Tko je Joker? Ne postoji jedan, niti dva, već čak tri Jokera!

Ovim naslovom, na adresi geek.hr, započinje priča o “jednom od najpoznatijih zlikovaca svemira, ako ne i jednom od najpoznatijih zlikovaca uopće.”

Joker je obavijen velom tajne. I dalje se fanovi pitaju: tko je zapravo Joker?

Tko se krije iza tog ubojitog, psihopatskog šaljivca?

Ja nemam odgovor na ovo „dramatično“ pitanje ali znam da je popularni Joker došao i do Splita gdje je ostvario jedan od svojih zlih nauma. Naime već nekoliko godina, od kada je poznati splitski trgovački centar „Joker“ prešao iz ruku notornog Ž. K. u ruke nekog (navodno) njemačkog mirovinskog fonda, Split je izgubio jedan od zadnjih vidljivih betlehemskih prizora na nekom javnom mjestu, koji se postavljaju kao simbol dolaska najradosnijeg kršćanskog blagdana – Božića.

Ove je godine TC Joker promijenio svoj vizualni identitet (logotip) ali onaj duhovni je ostao isti. I ove je godine Isus, zajedno sa svojom obitelji, i svim pratećim akterima događaja u Betlehemu Judinu jednostavno deložiran iz ovog trgovačkog centra. Točnije rečeno, deložiran je odavno, a sada mu je izrečena mjera zabrane pristupa.

„No, space for you, Jesus!“

Ma ne bi to bila nikakva vijest, jer tomu svjedočimo već poduži niz godina, ali bode u oči „politička nekorektnost“ vlasnika.

Izbacili su Boga, Božić, Isusa, Mariju, Josipa…. ali su zadržali Sv. Nikolu i Sv. Lucu i nekakvog Djeda Božićnjaka.

O čemu je riječ?

Još jedna od tolikih pakosnih Jokerovih šala i smialica?

Pa jednostavno, treba polupane Hrvate katolike namamiti u trgovački centar jer ništa ne treba naglo. Isusa i Svetu obitelj su prognali ali ostali su ovi sveci koji su još neko vrijeme prihvatljivi sve dok nam ne svane neki novi dan kada će sve religije biti svedene na jednu.

E da, spominje se na službenim stranicama centra nekakav „blagdan svjetla“ ma što god to trebalo značiti. Možda naredne godine urede u centru prostor gdje će izdresirani Hrvati doći po svoju dozu idolopoklonstva i poklona koje će im uručiti jedan od mitoloških bogova svjetla.

Horus, Set, Apolon i na samom kraju dolazi – Lucifer.

Tako to obično ide.