i RIJEČI i DJELA

 

Molba za donaciju za bolesničko hodočašće u Lurd,

 

od 16. do 19. listopada 2014.

 

Poštovana, poštovani,

volonteri crkve Sveti Filip Neri do sada su organizirali šest bolesničkih hodočašća u Lurd za osobe s posebnim potrebama, članove njihovih obitelji i volontere – pratitelje. Hodočašće je prije svega namijenjeno onima koji zbog svojih posebnih potreba, fizičke ili mentalne prirode, rijetko izlaze iz kuće, nigdje ne putuju, gotovo da nemaju prijatelje van svoje invalidne kategorije, a najčešće su zakinuti i za sve ostale datosti normalnog i običnog života. Četverodnevni boravak u Lurdu veliki im je doživljaj i utjeha, kao i članovima obitelji koji ih prate.

Nedavno smo započeli s pripremama za novo bolesničko hodočašće u Lurd, u listopadu 2014., za 140 bolesnika, roditelja i volontera. 

Zbog hendikepiranih hodočasnika, prijevoz je organiziran charter letovima, a hodočasnici su smješteni u specijaliziranom prihvatilištu u kojem gotovo sve poslove obavljaju volonteri: njeguju bolesnike, koji su najčešće nepokretni ili se iz nekog drugog razloga ne mogu sami brinuti za sebe, čiste prostorije, poslužuju u blagavaonici, peru suđe,

Puna cijena hodočašća u koju je uključen prijevoz avionom iz Splita, tri puna pansiona u Lurdu i svi ostali putni troškovi, iznosi cca 3.200 kuna. No, svjesni da je većina naših hodočasnika, zbog posebnih potreba, slabijeg imovinskog stanja, cijenu hodočašća smo umanjili za 500 kuna, te ga plaćaju 2.700 kuna. Razliku pokrivamo donacijama.

Neke hodočasnike pomažemo i s većim, pa i s cijelim iznosom. Ne želimo da nitko, zbog hendikepa ili materijalne situacije, bude spriječen u želji da posjeti Svetište Gospe lurdske. Upravo to je razlog da se i vama obraćamo za pomoć:

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći nam, molimo vas da vaš doprinos uplatite na

žiro račun crkve Svetog Filipa Nerija kod PBZ:

Iban HR 202340009-1100167079

 

Zahvaljujemo vam na svakoj pomoći.

S poštovanjem,

  

U ime lurdskih volontera: Magda Kaliterna 

 

 

Crkva Svetog Filipa Nerija

Poljana Grgura Ninskog 5, Split

tel. i fax: 021 346 731

kontakt osobe:

Magda Kaliterna 098 962 08 24

 Ivana Akrap 091 374 51 72