http://www.mladikatolici.net 23 03 2015

 

Dragi čitatelju, želim te nešto pitati.

Poznaješ li ljubav? Ne mislim na onu kada daješ i očekuješ nešto za uzvrat. Ne mislim ni na onu koja je tu samo kada ti nešto zatreba. Ni na onu koja grabi samo sebi. Mislim na bezuvjetnu. Bezgraničnu. Blistavo čistu kao netaknut snijeg. Mislim na onu koja trpi za drugoga. Koja se žrtvuje. Znaš li gdje ona prebiva? Gdje je možeš pronaći? Pogledaj gdje god hoćeš. Svugdje je. U svakoj kapi vode, u bratu čovjeku, u kiši. Ondje je jer ondje je Krist. Sama Ljubav. Ona je u križu. Pogledaj samo kako je raširio ruke da te zagrli. Do kraja da te uzljubi.

Dragi čitatelju, želim te nešto pitati.

Poznaješ li mir? Ne mislim na onaj kada ne svira glazba. Ne mislim na onaj kad se ništa ne čuje. Mislim na onaj kada uvečer pođeš leći, a tvoje su misli tiše od voda stajaćica. Mislim na onaj kada tvoja savjest pjeva od čistoće. On je u tebi. Ondje prebiva Krist. Ondje spokojno čeka. Da se u tebi nastani.

Dragi čitatelju, želim te nešto pitati.

Poznaješ li radost? Ne onu kada umireš od smijeha na neki vic. Ne onu kada se glupiraš. Ne onu kratkotrajnu. Mislim na onu kada srce pjeva bez razloga. Onu kada si ponosan na svoje dijete. Onu kada Duh Sveti u tebi govori. Onu kada primiš Kristovo tijelo. Kad osjećaš Njegovu blizinu. Kada pomogneš bližnjemu. Onu kada shvatiš koliko te On ljubi i cijelo biće poželi plakati od te radosti.

Dragi čitatelju, želim te i ovo pitati.

Poznaješ li istinu? Ne onu površnu. Nego onu koja će te osloboditi. Onu dublju od duboke vode oceana. Onu koja otvara vrata gdje su sami zidovi. Koja pjeva poput ptice u slobodnom letu.

Dragi čitatelju, još te ovo želim pitati.

Poznaješ li Gospodina? Ne na slikama. Ne na kipovima. Poznaješ li Gospodina sebi bliskog? Onog koji te je spasio. Onoga koji te uzljubio do kraja. Ovdje je u svakom trenu. I ondje gdje Ga ne vidiš. Ondje je u prosjaku pored kojeg si danas prošao. U lahoru vjetra koji ti je jutros pomilovao lice. U osmjehu koji ti je darovan. U svakom čovjeku. U suncu. Upoznaj Ga. Nemoj mu zatvoriti vrata. Dopusti Mu da se nastani. Pripremi Mu srce. Molitvom. Pjesmom. Sakramentima. Dobrim djelima. Promotri svijet oko sebe. Pogledaj samo darovane ljepote. Svugdje je. Pogledaj u sebe. I ondje je. Ako Mu dopustiš povest će te. Ozdraviti. Samo otvori oči i vidjet ćeš Ga. I srce će se nasmijati. I upoznati ćeš i ljubav i radosti, i mir i istinu. I sva će ova pitanja biti odgovorena jer odgovor je vrlo jednostavan.

Odgovor je Krist.