Dan treći

 

30 DANA MOLITVE – 30 DANA ZAHVALNOSTI

DAN 3.

ZAHVALIMO BOGU ZA NAŠE PRIJATELJE

U ovom našem užurbanom svijetu ponekad možemo zaboraviti zahvaliti se Bogu za one posebne lljude koje je postavio u naš život.

Možda je to prijatelj koji je uvijek tu kada nam treba rame za plakanje ili je to prijateljica koja nas uvijek razveseli i izmami osmjeh na naše lice, pa makar to bili naši dani tame i tuge.

Možda imamo susjeda koji uvijek ima vremena pomoći nam kada nam je to najpotrebnije?

Zahvalimo Bogu što je dopustio da naš život dotaknu takvi prijatelji.

Zahvalimo mu što je omogućio da takvi ljudi igraju važnu ulogu u našem životu.

Zahvalimo Bogu što on nas zove svojim prijateljima.

Zamolimo ga neka nam pokaže kako nam je izraziti svoju zahvalnost, na jedinstven način, prema onim ljudima koji pozitivno djeluju u našem životu.

Ako trebate prijatelja , ako trebate prijateljicu, u svojem životu, zahvalite unaprijed Bogu što će sigurno poslati neku posebnu osobu na vaš put. Zamolite ga neka ukloni prepreke koje su dosada priječile da dar autentičnog doživotnog prijateljstva bude dio i vašeg života.

Uzmi Bibliju… pročitaj… promisli… Ivan 15, 12-15; Rimljanima 12, 10; Propovijednik 4, 9-10;

 

Napišite: Promislite o pet osoba, o pet vaših prijatelja/prijateljica koje vam je Bog podario. Danas posebno molite za te ljude. Pošaljite im kratku poruku, možda mail ili ih nazovite telefonom kako biste ih ohrabrili, kako bi oni znali koliko cijenite njihovo prijateljstvo.