40 DANA ZA ŽIVOT

 

Danas je Čista srijeda, početak je korizmenog vremena i početak miroljubivog bdijenja u čak 10 gradova u Hrvatskoj službeno, a i još više.

 

Pridruži nam se ispred bolnice u svom gradu i u molitvi!

 

Molitva, 1. dan, 18. veljače  2015.

Nakana:

Da iskoristimo ovih 40 dana za život kako bismo molili za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja.

Čitanje:

Trubite u trubu na Sionu! Sveti post naredite, oglasite zbor svečani, narod saberite, posvetite zbor. Saberite starce, sakupite djecu, čak i nejač na prsima. … Između trijema i žrtvenika neka tuže svećenici, sluge Jahvine. neka mole: „Smiluj se, Jahve, svojem narodu!“ (Joel 2,15-17)

Razmišljanje:

Gubitak koji nastaje pobačajem ne može se mjeriti. Čujemo za procjene od 50 milijuna nevinih žrtava, ali to je samo jedan aspekt štete koja se manifestira kada se učini pobačaj. Tu su također i majke i očevi tih milijuna nerođene djece, kao i bake i djedovi, braće i sestre, tete, ujaci, rođaci. Nerođeni životi su uništeni. Životi živih su razbijeni. To je porazno i deprimirajuće, ali čak i usred te nedokučive tame, Crkva nas uči da imamo nadu. Da, doista je slijedila kalvarija nakon 40 dana koje je Isus proveo u pustinji, ali bez kalvarije i muke ne bi bilo ni uskrsnuća – ne bi bilo Njegove pobjede nad smrti koja je otvorila vrata Raja svima koji u Njega vjeruju i koji Ga slijede. Psalmist nas potiče da idemo ponizno pred Bogom dok tražimo Njegovu volju: „Čisto srce stvori mi Bože, i duh postojan obnovi u meni! … Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim! … Otvori, Gospodine usne moje, i usta će moja navješćivati hvalu Tvoju!“ (Ps 51,12-17) Mi smo pozvani biti Božji glasnici, ili kako je apostol Pavao napisao: „Kristovi smo dakle poslanici; Bog vas po nama nagovara. Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!“ (2. Kor 5,20) To je poruka istine svima koje nalazimo u centrima za pobačaje i u našim lokalnim zajednicama, a koji su prevareni od strane kulture smrti. ne donosimo osudu, donosimo dobru Božju vijest.

Molitva:

Gospodine, molimo Te za snagu, hrabrost, mudrost, odlučnost i izdržljivost da provedemo ovu misiju po Tvojoj volji. Vodi nas, molimo Te, da izađemo i proglasimo Tvoju istinu, ali da to uvijek bude u duhu ljubavi i suosjećanja, kao što nam je to pokazao Tvoj Sin, Isus Krist.

U Ime Gospodina Našega Isusa Krista. Amen.