PROF.DR.SC. MIHOVIL BIOČIĆ: DRUGO OTVORENO PISMO HRVATSKIM ZASTUPNICIMA

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić
Kaštela, 9. travnja 2018.
DRUGO  OTVORENO PISMO HRVATSKIM ZASTUPNICIMA

 

Poštovani zastupnici u petak 13. travnja, gosp. Plenković i suradnici, spremaju nam kulturnu, duhovnu, tradicijsku i civilizacijsku zamku. Tada će predsjednik HDZ-a, gosp. Plenković i suradnici nasrnuti na Statut HDZ-a i Ustav Republike Hrvatske.

Naime, u čl. 2. st. 1. Statuta HDZ-a piše: „HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.”

HDZ je, dakle, demokršćanska stranka … Tzv. Istanbulska konvencija nije povezana s kršćanskom demokracijom i predajom, s razumom, s prirodnim zakonima, sa znanošću …

Nadalje, čl. 140. st. 2. Ustava Republike Hrvatske piše: „Međunarodne ugovore kojima se međunarodnoj organizaciji ili savezu daju ovlasti izvedene iz Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor potvrđuje dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika“. 

To znači da za prihvaćanje Istanbulske konvencije (dalje: IK), kojoj se (GREVIO-u i njegovim ispostavama) predaje osim milijardu kuna godišnje i  dio hrvatskoga suvereniteta, treba glasovati 101 zastupnik.  Međutim, budući da ona zahvaća u sve civilizacijske i duhovne pore hrvatskoga društva (mnogo više nego Ustavna definicija braka), u Ustav i hrvatske zakone, predlažem zastupnicima da ne krše Ustav, da ne glasuju za IK i da izglasuju raspisivanje referenduma, kojim će hrvatski državljani, odlučiti o usvajanju ili o odbacivanju IK.

Ako u Europskoj zajednici nisu propisane kazne za države koje ne usvoje (potvrde) IK, zašto se treba žuriti usvojiti je i komu je to veoma privlačno!? Ako se radi o novcu  za gradnju sigurnih kuća, vrtića, socijalnih programa … i to se može prihvatljivo dogovoriti, ali, poštovani zastupnici, nemojte nam nametnuti zbog prijeporne IK, za 10 godina, iznos od gotovo pet peljeških mostova!

Desetak se godina mučimo s našim siromašnim proračunom, kako i gdje nabaviti zrakoplove za obranu krvlju obranjenoga, vratiti INA-u, obnoviti razrušeno, očuvati radna mjesta… , a za djelomični gubitak suvereniteta i novih milijardu kuna svake godine, medijska šutnja, tajac u strankama, u Vladi, u Saboru …!?

Čudno je da se križ, u ime liječenja bolesne dječice ne nosi do Zagreba, zbog te milijarde, zbog milijardi kn već danih protuhrvatskim tzv. nevladinim udrugama, za “uskrsnuće” Galeba i njegova počasnog putnika, za …

Sada kada je i neukima jasno da je tzv. Interpretativna izjava pravno ništavna, treba se suprotstaviti ovim bjesomučnim nasrtajima svim demokratskim sredstvima. Napad je na našu hrvatsku kulturu, baštinu i kršćansku uljudbu uistinu nemilosrdan! Sada mnogi šute (a šutnja je isto što i odobravanje), vjerujući da hrvatski narod ne pamti dugo! Neka se ne zavaravaju! Ovo će narod dobro zapamtiti i vratiti, kada dođe vrijeme za to!

Gospođe i gospodo zastupnici! O vama ovisi hoće li ovoga trinaestog biti obični ili crni petak!

Dr Mihovil Biočić/Hrvatsko nebo