www.quovadiscroatia.com 24 01 2016.

 

Molite krunicu

 

Danas prenosimo završnu poruku kardinala Raymonda Burkea u intervjuu za The Wanderer

Pitanje: Tijekom ovih nemirnih vremena za Crkvu, zamolili bi Vas komentar o tome kako je Gospa, zvijezda nove evangelizacije, naš svjetionik nade na koji se možemo sigurno osloniti.

Kardinal Raymond Burke: Usred sve ove zbrke, ljudi ponekad postanu vrlo obeshrabreni, pa i čak uplašeni misleći da nam skoro predstoji apokalipsa. Ali ako se stavimo u majčinsko naručje Blažene Majke, ona će nas držati blizu svoga Sina. Ona nam govori, kako je govorila i poslužiteljima u Kani Galilejskoj koji su također bili u očajnoj situaciji: “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5).

Marija je svjetionik koji nas vraća prema tradiciji, na temelje naše vjere. Ona neće dopustiti da nas odnesu tzv “nove ideje” koje su svjetovne i nisu u skladu s istinama naše vjere.

Trebamo žarko moliti krunicu, tražeći njezin zagovor za Crkvu u našem vremenu.

Osim što je Majka Crkve, ona je Majka našega kontinenta i zvijezda nove evangelizacije. Što je učinila kada je došla? (misleći na Gospu od Guadalupe; op. prev.) U osnovi, tražila je da se izgradi kapelica u kojoj će se moći očitovati Božje milosrđe. Kako će to učiniti osim u kapelici u kojoj se slavi Sveta euharistija, u kojoj vjernici mogu činiti dobru ispovijed, i u kojoj mogu moliti i prikazivati svoja djela pobožnosti.

 

Izvor