www.quovadiscroatia.com 15 03 2015.

 

Dobrodošli u doba “tolerancije” kako ga definira sekularno društvo.

U njihovom leksikonu, “tolerancija” je “vaše pravo, zapravo, vaša obveza da se složite sa mnom.”

“Živi i pusti druge da žive svoj život” znači “imaš pravo živjeti jedino pod onim uvjetima koje sam ja postavio“. “Fobije” (kao npr. homofobija) su rezervirane za one koji se protive njihovom planu.

“Mržnja prema” postoji samo u odnosu na one ljude koji oni prozovu “zaštićenima” i koje su oni definirali kao “progonjeni“. Očito, nije moguće da vjernici ili društveni konzervativci budu predmet mržnje, jer mržnja dolazi samo od konzervativaca. Ili se tako čini zbog njihovog ponašanja i politike. Ovoj percepciji tolerancije će se rijetko tko suprotstaviti zbog podrške sekularnih medija i društvenog pritiska političke korektnosti.

Papa Benedikt često je govorio o “tiraniji relativizma“. U osnovi, to znači kada kultura odluči da nema fundamentalne osnovne istine (bilo iz Svetoga pisma ili prirodnog zakona), rezultat je da ne postoji realna osnova za raspravu ili rješenja pitanja. Dakle, mišljenje koje se usvaja u društvu nije temeljeno na razumu, nego na stavovima onih koji viču najglasnije i / ili koji imaju najveću moć, novac, ili politički utjecaj.

U relativističkom svijetu, put napretka nije baziran na razumu koji se poziva na prirodni zakon (u filozofiji), ili ustavnim načelima (u političkom diskursu), odnosno na Svetom pismu i Predaji (u teologiji). Umjesto toga, napredak ovisi o dobivanju vlasti i provođenju programa koji eliminira sve suprotstavljene stavove.

Zbogom razumu ukorijenjenom u dogovorenim načelima; Pozdrav tiraniji utemeljenoj samo na nečijem mišljenju i moći.

Revolucije koje pozivaju na “slobodu” najčešće završe u strahovladi, kada oni koji tvrde da su potlačeni i progonjeni dođu na vlast pa zatim i sami krenu progoniti one za koje smatraju da su na “pogrešnoj strani“.

Možete očekivati dosta ovakvih tolerantnih ispada od sekularnih radikala. Tiranija relativizma je uvela vrlo otrovnu i opasnu klimu, u kojoj ima vrlo malo prostora za bilo kakav pravi razgovor ili toleranciju. I zapamtite, ono što sekularnim radikalima znači tolerancija nema nikakve veze s toleriranjem vas i vaših stavova.

Zahtijevat će se velika hrabrost od onih koji još uvijek misle da je istina nešto više od nas samih. A ako mislite da pretjerujem, samo pokušajte ukazati na prirodni zakon, Ustav, ili Sveto Pismo u bilo kojoj javnoj raspravi i možete očekivati prezir i mržnju koja će vam se zasigurno prebaciti.

Budite sigurni, dragi čitatelji, ako ste katolici koji prihvaćaju nauk Katekizma o homoseksualnim radnjama, braku i mnogim drugim ključnim moralnim pitanjima, njihov pojam tolerancije ne uključuje vas.

Izvor: http://blog.adw.org/2015/03/your-fired-another-illustration-that-tolerance-does-not-extended-to-faithful-catholics/