www.quovadiscroatia.com 09 12 2014.

 

Bill Donohue, predsjednik utjecajne laičke udruge Katolička liga izjavio je u jednom intervju da nevjernici “sekularisti” imaju slabije “mentalno i fizičko zdravlje”, zbog čega umiru ranije i neproporcionalno su zastupljeni u “ludnicama“.

Govoreći o nevjernicima, Donahue je pojasnio kako oni vjeruju da je sloboda poput licence koja im dopušta da čine što god požele.

Oni vjeruju da nema granica, rekao je Donohue. “Oni mrze one tri riječi iz engleskog jezika koje smo dobili od naših židovskih prijatelja: “thou shalt not”, odnosno ‘ne smijete’. Ne žele da im se bilo što govori, što je razlog zbog čega umiru prerano, nesretni su, a zbog toga imamo nerazmjeran broj agnostika i ateista u psihijatrijskim bolnicama- sve je to istina.

Rekavši kako imaju neke ozbiljne probleme, Donohue je priznao da se ovdje ipak radi samo o militantima.

Ne govorim o prosječnim ateista ili agnosticima, rekao je. Oni nisu veća prijetnja od mlakog katolika. Ali ja govorim o organiziranim skupinama. Postoji samo mali postotak njih, ali svake godine moraju nešto poduzeti kako bi nas isprovocirali. Npr. američki ateisti? Kada imaju svoje godišnje konvencije? Na Veliki petak. “

Upitan od strane domaćina Malzberga o njegovoj izjavi da ateisti i agnostici umiru ranije i predstavljaju veliki dio Amerikanaca u mentalnim ustanovama, Donohue je odgovorio: “Apsolutno“.

Pogledajte sekulariste i usporedite ih s ljudima vjere, postoji ogromna razlika kada je u pitanju zdravlje i sreća: mentalno zdravlje, fizičko zdravlje, sreća pojedinca.

Donohue je onda u šali dodao da će pomoći platiti njihovo liječenje, rekavši: “Oni to moraju riješiti. Ja ću vam pomoći platiti terapije, samo maknite svoje ruke od nas katolika za vrijeme Božića.“

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-P4rMys4wOY