www.direktno.hr 27 09 2015

 

Je li moguće da Zoran Milanović i Ranko Ostojić namjeravaju Hrvatsku odvući u izbjeglički glib s krajnjom namjerom da maksimalno otežaju situaciju narednoj vlasti nakon izbora? Izbjeglice i dalje u ogromnim brojevima pristižu u Hrvatsku i to je poput poplave koja se rješava tako da se pušta voda, umjesto da se gradi nasip.

Suludo! Situacija je takva da je pitanje dana kada će Njemačka zatvoriti granice za izbjeglice, a to znači da će istoga trena granice zatvoriti  Austrija pa onda Mađarska i Slovenija. Mađarska će nam još vratiti one izbjeglice koje će u tom trenutku biti na njihovom teritoriju. I što će tada učiniti Hrvatska? Kako će zaustaviti priljev od desetak tisuća izbjeglica dnevno? Ogradu naši ne žele graditi jer je to ‘nehumano’, vojsku ne žele angažirati da slučajno netko ne bi pucao. I što onda preostaje? Zaista ne mogu razumjeti taj beskraj gluposti ili se radi o svjesnoj sabotaži s ciljem destabilizacije Hrvatske.

U toj monstruoznoj raboti jednako sudjeluju mediji koji cijelo vrijeme pišu bajke o nekakvim nesretnim studentima medicine iz Sirije koji traže priliku za nastavak školovanja u Njemačkoj. Nema ni slova o velikom nezadovoljstvu u Europi i Njemačkoj prema suludoj politici Angele Merkel, o tome kako i Velika Britanija i Norveška i Poljska, ma i sve ostale zemlje Europe zatvaraju granice i ne pada im napamet izložiti se invaziji emigranata iz Afrike i Azije. Potpuno i nekritički podržavaju vlast koja donosi stihijske odluke od sukoba s Mađarima i Srbijom pa do potpunog kaosa na granici koju nitko ne kontrolira.

Ministar Ostojić se krajnje prostački osvrnuo na imenovanje Hebranga povjerenikom Predsjednice za izbjeglice riječima hoće li Hebrang postaviti svoju sliku na granicu i time plašiti izbjeglice da ne uđu u zemlju. I mediji ovakav prostački, seljački, vulgarni napad razine onih jugoslavenskih milicijskih sirovina potpuno ignoriraju.

Ovo što se događa je ništa drugo nego udruženi zločinački poduhvat medija i vlasti u Hrvatskoj s krajnjim ciljem uništenja Hrvatske. I to tako da se u Hrvatsku u ovom predizbornom razdoblju, kada će upravljati tehnička vlada, preplavi s izbjeglicama. Situacija s nekoliko stotina tisuća izbjeglica dovodi Hrvatsku na rub opstanka. Osobito jer se sada najavljuje i južna ruta kroz Dalmaciju. Možete li zamisliti izbjeglice u Dubrovniku, Makarskoj, Splitu? Tko će te ljude prevesti bilo gdje i koliko će to koštati? Osobito ako Mađari i Slovenci zatvore granice. Što ćemo s tim ljudima? Ponovo u hotele kao prije dvadeset godina? To onda znači ‘zbogom turizam’ u narednom desetljeću.

Posljedice ove situacije su nesagledive. Hrvatska nije spremna obraniti se od ovakve invazije. Izborni cirkus će trajati dva do tri mjeseca. Za to vrijeme nitko neće moći donijeti odluku za drastične mjere obrane od izbjeglica. Izbjeglice će i dalje uz potporu Srbije stizati u Hrvatsku. Tako da će mandat nove vlade biti opterećen poluratnom situacijom.

Sličnu je stvar SDP učinio početkom 1990. godine kada je oružje teritorijalne obrane predao JNA i tako razoružanu Hrvatsku izručio na nemilost srpskim militaristima. SDP ovakvom politikom prema izbjeglicama postaje stranka opasnih namjera. Povijest se očito ponavlja. Čini se da nam predstoji razdoblje neizvjesnosti s jednim drugačijim oblikom civilizacijske agresije. Sponzori te agresije trljaju ruke, ali zaboravljaju jedan detalj, a to je da kad se povijest ponavlja, ona se ponavlja u cijelosti. Stoga ako je ovo 1990. doći će i 1995. godina. Logično pitanje jest: Je li nam sve ovo trebalo?