U Splitu utemeljen DOMOLJUBNI STOŽER

Govor dr. Vide Popovića na osnivanju

Domoljubnog stožera

u Splitu

 

U četvrtak, 8. siječnja 2015., u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu održan je osnivači sastanak Domoljubnog stožera za područje Splita i Splitsko-dalmatinske županije kojem je nazočilo 200-tinjak ljudi. Prisutnima su se prigodnim riječima obratili dr. Vide Popović, u ime udruga i organizacija koje promiču domoljubne i kršćanske vrijednosti, Josip Botteri Dini, akademski slikar, u ime akademske zajednice, Mirko Čondić, u ime desnih političkih opcija i Ivica Bubić, u ime braniteljskih udruga i udruga proizišlih iz Domovinskog rata. Program sastanka Domoljubnog stožera vodio je glumac Pere Eranović. Govor predsjednika Hrvatske udruge Benedikt dr. Vide Popovića donosimo u cijelosti.


Poštovani hrvatski domoljubi,

Drage dame i gospodo,
Poštovani predstavnici institucija, udruga i organizacija koje promiču domoljublje i rodoljublje,

čast mi je što vam se mogu obratiti u prigodi osnivanja Domoljubnog stožera za područje grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Ovaj skup održava se dva dana pred održavanje drugog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Upravo je značaj izbora predsjednika Republike Hrvatske za našu sadašnjost, a još više budućnost ono što nas je motiviralo i okupilo večeras ovdje u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja. Nakon što smo na čelu naše domovine 15 godina imali za predsjednike ljude koji su bili najmanje hrvatski, a prije svega su bili ljudi koji nisu imali osjećaja za hrvatski narod, žrtvu hrvatskog naroda kroz povijest pogotovo u Domovinskom ratu, za vrijednosti na kojima počiva naša domovina i naš narod te su svojim riječima i dijelima često bili oni koji su javno pogazili i ponizili sve ono što bi trebalo biti svetinja svakom čovjeku koji hrvatski diše i koji ima osjećaja za svoj narod i domovinu. Upravo su to neki od razloga zbog čega je važno na predstojećim predsjedničkim izborima izabrati onu osobu koja poštuje svakog hrvatskog čovjeka, voli svoj narod, osjeća potrebe Hrvatske i poštuje žrtvu hrvatskog naroda. Pri izboru moramo voditi računa da za predsjednika Republike Hrvatske imamo čovjeka koji će se moći poistovjetiti s većinom vjerničke, katoličke populacije, a ne da za predsjednika biramo osobu koja nema osjeća za vjernike i koja banalizira, a ponekad se i izruguje s vjerskim osjećajima i tradicijom vjernika.

Od strane aktualnog predsjednika kao i premijera te pojedinih ministara u Vladi imalo smo prilike čuti kako oni žele mijenjati tradiciju i svjetonazor koji je u temeljima našeg naroda i domovine. To se najviše očitovalo u želji i svim radnjama koje su se provodile s ciljem uvođenja tzv. zdravstvenog odgoja u naš obrazovni sustav. Ne bismo smjeli birati za predsjednika osobu koja zaboravlja i izvrće činjenice iz Domovinskog rata te se povezuje na pomalo degutantan način s vođama države koja je izvršila agresiju na našu Domovinu. Ne smijemo dopustiti da nas se uvodi u nove zapadnobalkanske asocijacije niti u kakve regione o čemu nam često govore aktualni predsjednik i pojedini ministri u Vladi. Članica smo Europske unije i NATO saveza te upravo na tragu toga moramo izgrađivati dobre odnose sa zapadnim i srednjoeuropskim zemljama pogotovo onima koje su bile prijateljski nastrojene i naklonjene našoj domovini tijekom osamostaljenja i u Domovinskom ratu. Trenutno na vlasti u našoj domovini imamo Vladu koja ima najgore gospodarske rezultate od svih Vlada u samostalnoj Hrvatskoj, a od aktualnog predsjednika nismo imali prilike čuti argumentiranu kritiku na rad aktualne Vlade. Mnogo je aspekata koji nam pokazuju kako u liku aktualnog predsjednika nemamo osobu koja zaslužuje biti na čelu naše domovine i predstavljati većinu građana naše države. Iz svega navedenog, a shvaćajući ozbiljnost trenutka u kojem se naša domovina i društvo nalaze, jasno proizlazi da na nedjeljnim izborima za predsjednika Republike Hrvatske moramo izabrati osobu koja će na vjerodostojniji i bolji način predstavljati našu domovinu i narod i koja će svojim znanjem i kompetencijama pomoći oporavku hrvatskog gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta i afirmaciji naše države na međunarodnom planu kao aktivne članice Europske unije i NATO-a. Bitno je za novu predsjednicu Republike Hrvatske izabrati osobu koja poštuje Domovinski rat i sve žrtve te promiče istinu o istima, a uz to osjeća bilo svakog hrvatskog čovjeka.

Na temelju svega navedenog kao logičan izbor, vjernicima, domoljubima i rodoljubima, na nedjeljnim izborima podrazumijeva se izbor gospođe Kolinde Grabar Kitarović za novu hrvatsku predsjednicu. S tim ciljem kroz iduća dva dana motivirajmo sve dobronamjerne građane i sve ljude, koji vole svoj narod i kojima je stalo do naše domovine da iziđu na izbore i da svoj glas daju novoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

Dr. Vide Popović

Hrvatska udruga Benedikt