U ovo vrijeme 041

 

NACIONALNA SIGURNOST

“Neka bude mir

u zidinama tvojim

i pokoj u tvojim palačama!”

(Psalam 122, 7)

 

Vidim pokrenula se je priča u Saboru o Strategiji nacionalne sigurnosti.

Biti će živo i veselo. Tema “dušu dala” za dežurne sveznalice oboljele od kronične logoreje.

Tema je važna, izuzetno važna… riječ je o našoj sigurnosti… o naŠem miru ali o onom bitnom nitko ni da riječ progovori… veliki demokršćani… kršćani… ćani… ni…

Ma da se jedan od njih sjeti Izaijinih riječi: “U zloću si se svoju uzdala, govorila si: ‘Nitko me ne vidi!’ Mudrost tvoja i znanje zavedoše te. U svom si srcu govorila: ‘Ja i nitko drugi!’ Zlo će te snaći – nećeš ga presresti; oborit će se na te nesreća – nećeš je odvratiti; doći će na te propast iznenada – nećeš je predvidjeti.” (Izaija 47, 10-11)

Je li i jednom od tih vrlih demokršćana koji, koliko jučer, ispuniše katedralu, bivajući na Sv. Misi za Domovinu, palo na pamet… je li se barem jedan od njih upitao kako se Bog osjeća po pitanju tolikih grijeha koji razaraju našu domovinu.

Relativizranje zla, sustavno raseljavanje mladih, pljačka malog čovjeka, protubožja naobrazba djece, protuprirodni blud, promoviranje trash kulture i pobačaj kao zakonska regulativa “kršćanske” Hrvatske.

“Sve si to činio, a ja da šutim? Zar misliš da sam ja tebi sličan? 

Pokarat ću te i stavit ću ti sve to pred oči.” (Psalam 50, 21)

Narod se je izopačio. Uzoholio. Dovoljno je pogledati koga sve biramo kao one koji bi nas trebali voditi. Ne zna se tko je oholiji ili mi ili oni.

“Uznositost srca tvoga zavela te, tebe što živiš u pećinama kamenim, u visoku stanu svojemu, i u srcu svome zboriš: ‘Tko li će me na zemlju skinuti?’”(Obadija 1, 3)

Što Otac naš nebeski želi da mi djeca Njegova činimo? 

“A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život.” (Mudre izreke 4, 23)

Koliko je danas zdravo naše srce? 

Koliko je danas zdrava naša domovina Hrvatska?

Imamo li mi uopće pojma gdje nam je tražiti nacionalnu sigurnost?

I jesmo li svjesni svih posljedica, ukoliko zanemarimo Boga i njegovu sigurnost u Strategiji nacionalne sigurnosti, koje nas neminovno očekuju?

“Budući da nisi htio služiti Gospodinu, Bogu svome, vesela i radosna srca zbog obilja svega, služit ćeš neprijatelju svome, koga će Gospodin poslati na te, u gladu i žeđi, golotinji i oskudici svakoj. Na tvoju će šiju navaljivati jaram od gvožđa dok te ne satre. (Ponovljeni zakon 27, 47-48)