U ovo vrijeme 011

 

“Budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama.”

(1 Petar 3, 15)

U zimskom odmaralištu, u Novoj Engleskoj, jedan od muškaraca postavi pitanje: “Koji je bio vaš najomiljeniji poklon za Božić, ikad?”

Jedan od prisutnih, čovjek športskog izgleda, žarko je želio ponuditi svoj odgovor: “Lako je na to odgovoriti,” reče, pogledavajući na svojeg prijatelja, do sebe. “Prije nekoliko godina, završivši studije, mislio sam kako nema toga što bi me spriječilo baviti se profesionalnim nogometom. Kad se to nije dogodilo, bio sam ljut Gorčina me je izjedala i svoju sam gorčinu dijelio sa svima koji su mi pokušavali pomoći.”

“Drugog Božića – nakon druge sezone bez nogometa – otišao sam na božićnu predstavu, u crkvu, (pokazujući prstom na čovjeka do sebe) u koju je odlazio i moj prijatelj. Ne zato što sam želio Isusa, nego kako bih vidio svoju nećakinju u toj božićnoj predstavi. Teško je opisati što se je dogodilo, jer zvuči glupo, ali baš usred te dječje predstave, osjetio sam da trebam biti s timpastirima i anđelima i da moram se susresti s Isusom. Kada su okupljeni završili s pjevanjem “Tihe noći” ja sam jednostavno ostao sjediti – plačući.”

“Ja sam svoj najbolji požićni poklon dobio baš te večeri,” reče, opet pokazujući prstom u svojeg prijatelja, “kada je ovaj tip poslao svoju obitelj kući, bez njega, kako bi mi mogao reći kako ću susresti Isusa.”i tada se je javio i njegov najbolji prijatelj: “A to je ljudi, bio moj najbolji božićni poklon – ikad”

Ovog Božića, neka radosna jednostavnost priče o Isusovom rođenju bude priča koju ćemo mi pričati drugima.

Najbolji božićni poklon jest Isus koji donosi mir i oprost drugima.