TEOBLOGIJA

Sjeo si u prvi red ispred golemog ekrana i čekaš da počne film. No, nije to običan film. Gledalište je puno, svako je sjedalo zauzeto. Ne samo to, nego su neki donijeli sjedalice i smjestili se u prolaze između redova, drugi stoje uza zidove dvorane, a viri se unutra i kroz prozore.

Pitaš se zašto gledaš baš taj film?

Postoji dobar razlog, jer film koji počinje je premijerno prikazivanje priče tvog života u njegovu punom trajanju!

 

 

Kažeš: „Prikazivanje moga života u punom trajanju?“

Baš tako! Tvoj život bit će prikazan u cijelosti, i ništa nije izbrisano. U živopisnim bojama ćeš vidjeti sve što si ikada učinio, čak i onda kada nitko nije gledao, čak i ono što si odavno zaboravio. Zvučni zapis prenijet će sve što si ikada rekao, uključujući i ono što si promumljao sebi u bradu. („Da mi je ščepati tu staru kokoš, zavrnuo bih joj vratom!“)

Ništa neće biti izostavljeno!

Film tvoga života nadmašit će i najveće holivudske hitove, jer će prikazati čak i ono što si ikada pomislio. Sve one tajne maštarije u kojima si se naslađivao, a koje bi sebi dozvolio da si znao da te neće uhvatiti. Bit će to najbolji dio filma!

Oko tebe sjedi tvoja rodbina, svi tvoji prijatelji, ali i neprijatelji. Došli su pogledati tvoj film. Reci mi, hoćeš li na kraju izaći ispred njih i nakloniti im se? Moram priznati da kada bi to bila priča mog života, ja sigurno ne bih ostao gledati ni pet minuta toga filma. Ako si iskren, vjerujem da ćeš priznati da ni ti ne planiraš ostati puno dulje.

Kažeš: „Drago mi je da nitko nema film moga života!“

Ali, Netko ga ima! Bog je u posjedu toga filma. Dapače, planira ga prikazati (Luka 12,2-3), ali ne pred tako neznatnom svjetinom, nego pred cijelim svemirom! I ništa nećeš moći sakriti!

Postoji samo jedan način na koji možeš izbjeći tu strahotu: nagovori Boga da uništi tvoj film.

Upravo zato je Isus došao. Došao je umrijeti za grijehe svoga naroda. Svaki onaj koji se srami svoga života, jer uviđa da je sagriješio protiv Boga, i koji dođe uskrslome Spasitelju u vjeri i kaže mu: „Isuse, vjerujem da si umro za moje grijehe, da si uzeo kaznu koju sam zaslužio!“ – primit će oprost.

Bog će uzeti taj film i baciti ga u bezdan najdubljega mora. Udaljiti će ga od njega kao što je istok udaljen od zapada. Više se neće podsjećati na njegov grijeh i koristiti ga protiv njega.

Oprost – to je nešto predivno! Oprost je čovjekova najveća potreba. Bez njega, osuđen si na vječnost u paklu, gdje ćeš trpjeti zbog svojih grijeha. Onaj kome je oprošteno vječnost će provesti s Bogom i uživati u vječnim plodovima Kristove pravednosti.

Ako još nisi primio Božji oprost grijeha i shvaćaš da se bez njega ne usuđuješ stupiti u Njegovu prisutnost, opterećen krivnjom zbog svojih grijeha, onda se već danas pouzdaj u Krista kao Spasitelja!

On će izbrisati tvoj dosje pred Bogom i već sada na zemlji dat će ti novi život, život osnažen Svetim Duhom i usmjeren Božjom riječju. Već sada i ovdje možeš početi služiti Kristu kao svome Gospodinu.

 

Odlomak iz knjige dr. Jay Adamsa: From Forgiven to Forgiving: 
Learning to Forgive One Another God’s Way (str. 5-7),
Calvary Press, SAD.
http://www.nouthetic.org
Prevedeno i objavljeno s pisanim dopuštenjem autora.

 

PREUZETO SA

http://teoblogija.wordpress.com