SRAMOTA!

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iD_66mr2jG8

 

Dok je cijeli šator pjevao hrvatsku himnu,

hrvatski predsjednik i priznati glazbenik 

Ivo Josipović je zanijemio.

 

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović prije mjesec dana, 24. listopada, u nedjelju oko 22 sata posjetio je branitelje u šatoru pred Ministarstvom branitelja, a s njim je došao i Fred Matić. U jednom trenutku branitelji su počeli pjevati hrvatsku himnu, no Josipović, ali i Matić, ostali su šutke.

Ni „a“ od predsjednika države i ministra branitelja. S praznim izrazom lica, u trenutcima čak ljut, priznati glazbenik Josipović je gledao branitelje, gutao knedlu i šutio. 

Zanimljivo kako je tada Josipović hrvatskim braniteljima poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi bili zadovoljni i dodao kako svi “jednako volimo Hrvatsku”.

Ali ne pjevamo svi jednako zdušno himnu te voljene zemlje, dodali bismo. Zašto se predsjednik nije pridružio braniteljima u pjevanju himne, ne znamo…

Možda je zaboravio riječi, možda nema glasa, pa ga je kao priznatog glazbenika bilo sram, možda nije osjetio da je trenutak… Što god da je stajalo iza toga, žalosno je da je predsjednik zanemario hrvatsku himnu. 

Podsjetimo, branitelji pred zgradom Ministarstva branitelja prosvjeduju preko mjesec dana tražeći ostavke ministra Matića i njegovih pomoćnika Vesne Nađ i Bojana Glavaševića. 

Autor: I.Galešić

IZVOR: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/138363-sramota-za-predsjednika-josipovic-odbio-pjevati-hrvatsku-himnu-s-braniteljima-video.html