Sinoda 2014 (10) GLAS OBITELJI

Konačno izvješće izvanredne sinode o obitelji nije uspjelo riješiti zbunjenost uzrokovanu na samoj sinodi, stoji u priopćenju Glasa obitelji.

 

 

 

Paragrafi koji sadrže kontroverzne ideje o seksualnom moralu ostali su u objavljenom dokumentu, iako ti stavovi nisu dobili potrebnu dvotrećinsku većinu članova Sinode. Vatikanski glasnogovornik je jasno izjavio da su ti stavovi i dalje predmet rasprave na Sinodi zakazanoj za sljedeću godinu. Iako konačni izvještaj sadrži neke značajne odmake od izvornog nacrta, glasovanje je pokazalo da je većina sinodalnih otaca ostala otvorena za prijedloge protivne katoličkom učenju, kao što je sveta pričest za katolike u nevažećem ‘drugom’ braku.

Maria Madise, koordinator Glasa obitelji, rekla je:Arhitekti Izvanredne sinode su odgovorni za produbljivanje konfuzije koja šteti obitelji, ugroženoj  još od seksualne revolucije iz 1960.-e godine. Ta zbrka će se sada nastaviti- od danas pa sve do iduće godine i ponovnog zasjedanja Sinode.”

Bilo je puno govora o ‘dobrodošlici i ‘praćenju’ ljudi, ali to je nemoguće bez jasne istine.”

Nekoliko sinodalnih otaca, proteklih dana otvoreno je prosvjedovalo protiv manipulacija liberala među dužnosnicima sinode, poput nadbiskupa Brune Forte. Potrebno je istaknuti zahvalnost i divljenje tim sinodalnim ocima što su – unatoč manipulacijama – glasovali kako bi poduprli Kristovo učenje o Svetoj ženidbi i spolnoj čistoći.

Zahvaljujemo se mnogim zabrinutim katolicima koji su nam rekli da Glas obitelji govori u njihovo ime. Pozivamo sve one zainteresirane za obranu obitelji da nam se pridruže kako bismo započeli duge pripreme za sljedeću sinodu o obitelji , zaključila je Madise.

Sljedeće istine predstavljaju temelj rada Glasa obitelji:

– Sakramentalni brak, povezujući roditelje u neraskidivo jedinstvo, najveći je zaštitnik djece- rođene i nerođene.
– Umjetno odvajanje sjedinjujuće i prokreativne dimenzije seksualnog čina je glavni katalizator kulture smrti.
– Roditelji su primarni odgojitelji svoje djece, a kroz obrazovanje i formiranje roditelja, i budućih roditelja, treba graditi kulturu života.

Izvor