Rat nije gotov, rat još uvijek traje!

 

POLNOĆKA SA BRANITELJIMA KOJI PROSVJEDUJU

Don Damir Stojić: Branitelji su zaštitili granice hrvatske države, danas se borimo za život, brak i pravo na odgoj naše djece

U šatoru hrvatskih branitelja u Savskoj u Zagrebu pred Ministarstvom branitelja polnoćku je služio don Damir Stojić. Na misi se okupilo više tisuća branitelja i vjernika, koji su stajali na Savskoj cesti, pa je ta zagrebačka ulica noćas bila katedrala na otvorenom. Zbog velike gužve je i tramvajski promet u jednom smjeru tijekom polnoćke bio zaustavljen.

S don Damirom Stojićem koncelebriralo je nekoliko svećenika na posebno pripremljenom oltaru.

U propovijedi se don Stojić uz temu Božića  – radosti zbog rođenja Djeteta, slobodnog pristanka Marije i Josipa na Božji plan te Božjoj ljubavi prema svakom čovjeku ponaosob – dotakao važnosti zaštite braka, obitelji i svakog začetog života izričući jasnu kritiku pobačaja:

“Nije dovoljno samo se prisjećati, nego živjeti pravu poruku Božića. Mi bi trebali u današnjem danu živjeti sve ono što se dogodilo u prvom Božiću. Zato štitimo brak kao zajednicu muškarca i žene jer to je mjesto koje je Bog izabrao da dođe. Štitimo naše obitelji i dajmo prvo mjesto našim obiteljima. Marija je štitila život, radovala se životu. Je li moguće da se danas u Hrvatskoj možemo radovati svakom začetom djetetum, da to dijete koje je začeto ne bude samo puka odluka hoću ili neću, nego da se mi Hrvati radujemo svakom životu. Herod bi bio danas oduševljen u Europi, gdje imamo takvu tehnologiju da smo izmislili pobačaje. Herod nije imao takvu tehniku pa je ubijao. Volio bih da meni netko objasni koja je razlika između onoga što je Herod radio i ovoga što mi radimo danas u Hrvatskoj, što je u zakonu o pobačaju. Otkud nama pravo da gasimo život? Ne možemo se nazivati katolicima ako to dopuštamo. Molimo se dragom Bogu da možemo po savjesti živjeti, a ne pod utjecajima drugih, ili zbog mišljenja većine, ili ja bih rekao manjine, propovijedao je Stojić, a potom još pojačao kritiku ciljajući na aktualnu temu oko priziva savjesti većine hrvatskih liječnika.

“Dragi branitelji, vi ste prije 20 i više godina stali na braniku naše domovine i branili nas. Branili smo vanjsku granicu Hrvatske, i znali smo tko puca odakle puca i s čim puca. Rat nije gotov, rat još uvijek traje. Osigurali smo naše granice, ali sada smo u ratu za dušu naše nacije. Čuo sam neki dan da u Vinkovačkoj bolnici, pošto je svaki liječnik potpisao priziv savjesti, da smo spremni platiti liječnicima iz susjedne države da pređu Dunav i da ubijaju našu djecu. Prije 20 godina su prelazili i napadali, zar smo došli do te razine da plaćamo da dođu da ubijaju. Moramo stati uz život, zato je ovaj rat koji nema više granice rat za dušu, bori se na tri razine, za život, za brak i za pravo roditelja koji odgajaju svoje dijete po savjesti”.

Don Stojić je i dao podršku prosvjedu branitelja, a u šatoru će im se pridružiti i na misi na sam Božić:

“Štitimo život od začeća i one najodbačenije. Zato mi je drago što sam ovdje i nema drugog mjesta gdje bih bio radije nego ovdje u ovom šatoru. Bog se ušatorio pred nama. Branitelji su na rubu društva, ali ne bojte se dragi branitelji, Isus voli odbačene. Crkva je dragi branitelji uz vas, volimo vas i hvala vam što ste savjest društva!

Izvor: Narod.hr\večernji.hr

 

****