preuzeto www.hrsvijet.net

Poradi predstojećeg referenduma o braku kao zajednici muškarca i žene na koji moramo izići i zaokružiti ZA, a još više poradi ideologije smrti koju propagira protunarodna, rigidnim jugoslavenstvom zatrovana hrvatska politička vrhuška, a najviše zbog sitnog i nesretnog čovjeka koji nigdje i ni u čemu ne pronalazi mira i ljubavi pa ih nikome niti ne može dati, ministra Željka Jovanovića, donosim zanimljive činjenice o najpoznatijem svjetskom ateistu, prof. dr. Anthony Flew-u (1923 – 2010) i njegovoj knjizi koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Naslov knjige je: „Priznajem: Postoji Bog! – Kako je najortodoksniji svjetski ateist promjenio svoj stav“ (u originalu: „There is a no God, How the world s most notorious atheist changed his mind“ – 2007.) i još nije izišla u Hrvatskoj.

 

 

autor: Zoran Meter

 

 

 

 

Samo je jedan znanstvenik u povjesti ljudskog roda nazvan „ikonom ateizma“ i „prvakom ateizma“, a radi se o gore navedenom dr. Antony Flew-u, profesoru filozofije na najeminentnijim svjetskim sveučilištima. Isti je autor mnogih knjiga koje niječu i Boga i religiju, a najpoznatija od njih jest „Bog i filozofija“ koja je doživjela brojna izdanja.

 

Zbog znanstvene i intelektualne karizme dr. Flew je postao idol svim svjetskim ateistima, a njegove rasprave s kršćanskim znanstvenicima bile su omiljeno štivo ateistima diljem svijeta.

 

Procvat ateizma u suvremenom svijetu rezultirao je pojavom velikog broja klubova ateista i za svakog od njih dr. Flew je bio uzor, vođa.

 

Međutim, dogodilo se nešto nečuveno, šokantno.

 

Na jednoj debati s izvjesnim religioznim znanstvenikom, dr. Flew je iznosio svoje od ranije poznate stavove s ateističkim argumentima, a onda mu je taj znanstvenik postavio dva pitanja: „G. Flew, ja u ruci držim Bibliju. Gdje je nastala ova knjiga?“

 

Dr. Flew je odgovorio: „Nastala je u tiskari, naravno.“

 

Sugovornik ga je potom upitao: „U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u tiskari. Slažete li se?“

 

Dr.Flew se s tim složio, a onda je usljedilo pitanje na koje nije znao odgovor: „G. Flew, budući da svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju zapisanu u genima (o tome se danas naučava već od viših razreda osnovne škole, op.a.) u čijem je onda umu nastala ta informacija po kojoj smo mi baš ti i takvi kakvi jesmo?“

 

Dugotrajna šutnja dr. Flewa bila je šokantna za sve njegove ateističke simpatizere, pa je razgovor skrenut u drugom smjeru, a odgovor je izostao.

 

Punih devet mjeseci nakon navedene rasprave dr. Flew je razmišljao o tom pitanju. Njegov moto, kojim je učio studente tijekom mnogih godina, glasio je: „Treba slijediti činjenice bez obzira na to kamo te one odvedu.“, a te su činjenice profesora Flewa dovele do zaključka kojeg je iznio na tiskovnoj konferenciji koja će izazvati pravi potres u velikom dijelu znanstvene zajednice.

 

Pred brojnim kamerama dr. Flew je izjavio: “Dame i gospodo, poštovani prijatelji. Sazvao sam ovu konferenciju za tisak da vas izvjestim kako sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih znanstvenih činjenica morao sam prihvatiti da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige „Bog i filozofija“ pisat će da su sva moja dosadašnja djela pobijeđena.“

 

Zavladao je potpuni šok u svjetskoj ateističkoj zajednici nakon što je ova vijest poput munje protutnjala svim relevantnijim svjetskim medijima.

 

Ali gotovo istodobno krenula je lavina komentara dežurnih ateista kako dr. Flew „nije tako mislio“, kako su mediji „loše prenijeli njegovu izjavu“, pa je dr. Flew bio primoran ponovo stati pred kamere i jasno potvrditi svoje opredjeljenje kako Bog postoji i kako je to znanstvena činjenica koja je jasna i neoboriva.

 

Zapanjujuće je koliko daleko idu ljevičarski neoliberalni mediji da su i nakon njegove opetovane izjave nastavili agresivnu kampanju u smislu da dr. Flew nije tako mislio, da ga „religiozni fanatici pogrešno interpretiraju“ i kako je ateizam jedina i prava istina.

 

Upravo zbog takvog pokvarenog medijskog inženjeringa dr. Flew je i napisao gore navedenu autobiografsku knjigu, u kojoj opisuje svoje odrastanje u religioznoj obitelji, svoje skretanje u ateizam pod utjecajem ateističke literature i dugogodišnji rad na mjestu profesora filozofije na brojnim svjetskim sveučilištima kao najvatreniji promicatelj ateizma u svijetu, do potpunog preokreta pod utjecajem jasnih znanstvenih činjenica.

 

Dr. Flew u svojoj knjizi, kao maestralni filozof i logičar, pokazuje kako je najpoznatiji svjetski evolucionist, dr. Richard Dawkins, potpuno pogrešno objasnio fenomene u prirodi i zloporabio svoj utjecaj profesora biologije na oksfordskom sveučilištu.

 

Knjiga obrađuje i druga pitanja u vezi s odnosom znanosti i religije, i znanosti i ateizma, i predstavlj pravi udžbenik zdrave logike i jednostavnog znanstvenog razmišljanja. Dr. Flew citira biblijski tekst i kaže: „Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost, a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko, a od slatkog gorko“. (Izaija 5,20)

 

Razvoj znanosti bacio je potpuno novo svjetlo na bezbrojna čudesa prirode koja potvrđuju da je ovaj svijet stvoren i da nije mogao nastati slučajno kako tvrdi evolucijska teorija. Dr. Anthony Flew hrabro nastupa u obrani onog što je istinito i životno važno, a za one koji su uporni u pobuni i destrukciji ne postoji ni jedan dokaz koji bi ih mogao pokrenuti u pozitivnom smjeru.

 

 

 

A za ministra Jovanovića, našu hrvatsku ikonu ateizma, jedno pitanje na kraju: 

 

“Kada bi pronašli jednu jedinu živuću stanicu na udaljenom planetu, znanstvenici bi tvrdili da su otkrili život u svemiru. Zašto se onda živuće stanice u maternici trudne žene ne smatraju životom?”