PORUKA BRANITELJA

Sanjate li prijatelji moji, ili možda priželjkujete neku drugu Hrvatsku, različitu od ove koju nam svakodnevno plasiraju mediji?

Vidite li je možda bez krize, recesije, bez nasilja na ulicama, sa socijalno zbrinutim starijim i bolesnim osobama, sa socijalno osjetljivim građanima koji pomažu svoje bližnje, administrativno uređena, bez korupcije? 

 

 

Vjerujte mi braćo moja i sestre, takva Hrvatska postoji, ona je u svakom od vas, ona je u vašim srcima, ali vi morate reći; Dosta!

Ja želim, Ja hoću, Ja mogu ostvariti neku drugu Hrvatsku.

Vjerovali ili ne takva Hrvatska već postoji!

Postoji u mnoštvo različitih udruga; braniteljskih, obiteljskih, molitvenih zajednica, pa i političkih stranaka koje su na strani dobra i žele mjenjati postojeće stanje.

‘Ne bojte se’ rekao je Ivan Pavao II. Sanjali ste domovinu, dobili ste je. Sada napravite tu domovinu po svojoj mjeri, odnosno po mjeri čovjeka, po mjeri Božjoj, po mjeri ljubavi i istine.

Izbori dolaze i prolaze, izlazimo na njih ili ne izlazimo, svejedno smo i dalje tamo gdje jesmo ?

Zar zbog toga odustati, prestati i ne tražiti više?

Pouka iz toga je samo ta da se stvari ne mjenjaju preko noći, jer nešto što se Cialis desetljećima razaralo, pa može se reći i čitavo stoljeće unatrag, zar da se to promjeni u par godina? Domovinski rat i domovina na njegovim temeljima stvorena, samo su osnovni preduvijet za nastavak oblikovanja naše zajednice onakvom kakvom je svi priželjkujemo i kakvu je vidimo u svojim vizijama, jer mi znamo i sigurni smo da ona može i treba biti drugačija, jer sve šta trebamo, tu je, u našim srcima, u našim glavama i u našim rukama.

Jeste li se ikada zapitali zašto je to tako, što je urađeno ili otišlo krivo, zašto se društvo ne kreće u smjeru prema kojemu svi tako zdušno težimo?

Možda je razlog u nemirnim i neokajanim dušama, koje nas podsjećaju na naš dug prema njima. U dušama u grobovima crnim i crvenim, koje konačno žele naći svoj spokoj i svoj put u vječnost. Naš mir biti će u molitvama za njih, kako za nevine, tako i za one koji su umrli pod teretom grijeha, da ih Gospodin sudi po našem oprostu i po svome milosrđu.

Nemojte prestati tražiti !

Nemojte prestati željeti !

Nemojte se prestati nadati !

Počmite i nemojte se prestati moliti !

 

Vaš

 

Branitelj !

http://branitelj.blog.hr/2009/04/index.html