Odrastanje u Kristu

„Od kojega sve Tijelo … promiče svoj rast na izgrađivanje u ljubavi.“

(Efežanima 4, 16)

Zabavno je promatrati mojeg unuka i njegove prijatelje kako igraju T-Ball (pojednostavljena inačica baseballa, namijenjena djeci od 4 do 8 godina). Mali igrači često trče prema krivoj bazi ili pojma nemaju što bi s lopticom ukoliko se dogodi da je uhvate. Kad bismo promatrali profesionalnu utakmicu baseballa, ove griješke ne bi bile tako zabavne.

Sve je stvar zrelosti.

Normalno je da se mladi športaši muče – ne znajući šta im je činiti ili ne shvaćajući sve baš onako kako treba. Oni pokušavaju i uče. Zato ih treniramo i strpljivo vodimo prema zrelosti. I onda slavimo njihov uspjeh kada kao momčad pokazuju vještinu u igri.

Nešto slično se događa u životu onih koji slijede Isusa.

Pavao ističe da Crkva treba ljude koji će „podnositi jedni druge u ljubavi“ (Ef 4,2), a mi trebamo različite „trenere“ (svećenike, učitelje, duhovne mentore) kako bi nam svima pomogli pokrenuti se „do jedinstva vjere“ i do „čovjeka savršena“ (13).

Cilj nam je, dok slušamo Radosnu vijest i uživamo u zajedničkom životu Crkve, „da sve izraste u Njega, koji je Glava, Krist“. (15) Svatko od nas je na ovom putovanju i možemo ohrabrivati jedni druge na putu prema zrelosti u Isusu.

Dave Branon

Bože, pomozi mi težiti zrelosti.

Hvala ti što si stvorio Crkvu od žena i muškaraca koji mi mogu pomoći rasti u mojoj vjeri. Pokaži mi koga mogu danas ohrabriti.

 

 

Radost je u putovanju dok koračamo jedni uz druge.