Nekompetentna reakcija

 

Skupile se šumske životinje oko bolesnog Medvjeda. Medvjeda je već mjesecima bolio trbuh, bol se povećavala i kad je postala neizdrživa, pozvao je prijatelje koje nije dugo vidio da mu pomognu.

Vuk reče: “Sigurno su paraziti, treba mu strogi post i gorka sol, čim ih izbaci stvar je riješena.”

Lija reče: “U pitanju je slijepo crijevo, donesite alkohol i skalpel, čim njega izvadimo boli više neće biti.”

Zec reče: “Radi se o bakterijskoj infekciji, dajte mu antibiotike i pričekajte par tjedana, od toga će sigurno ozdraviti.”

Jelen reče: “Problem je u lošoj prehrani i toksinima u jetri, složimo mu dijetu od maslačka, lana i sirutke i stvar će se riješiti sama od sebe.”

Magarac reče: “Medvjed se ulijenio i postao preosjetljiv od lagodnog i udobnog života, potrebno je samo natjerati ga da se rano diže, puno radi i manje pije, disciplina će učiniti svoje.”

Medvjedov brat reče: “To je nasljedno u našoj obitelji, dogodilo se našem stricu, pustite ga da uživa dok još može, jer je smrt neizbježna.”

Vrabac je promatrao sa strane i nakon njihovog izlaganja rekao: “Ne znamo točno što je Medvjedu. Prije nego postavimo terapiju, potrebno je postaviti pravilnu dijagnozu. To ne možemo bez pasivnog promatranja Medvjedovih navika, prehrane, povijesti bolesti, svega što bi moglo utjecati na njegovo trenutno stanje. Prije nego ga pokušamo izliječiti, nužno je razumjeti njegovu bolest.”

Na to se ostale životinje namršte i kažu mu: “Ako nemaš što konstruktivno za reći, bolje ostavi negativnost za sebe.”

 

 

Izvor: https://nreakcija.wordpress.com