Kruh naš svagdašnji 31 03

 

»Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! «

(Marko 2, 17)

Fitness klubovi nude mnoge različite programe za one koji žele izgubiti na težini i ostati zdravi. Neki klubovi su se specijalizirali samo za one koji žele smršaviti najmanje 25 kilograma i razviti zdrav stil življenja.

Jedna članica takvog kluba kaže da je napustila prethodni klub, jer je osjetila da mršavi i elegantni članovi zure u nju i prosuđuju njezino tijelo, koje je bilo izvan svake forme. Sada ona vježba, u novom klubu, 5 dana tjedno i gubi kilograme u pozitivnom okružju koje zrači dobrodošlicom.

Prije 2000 godina  Isus je došao kako bi pozvao duhovno nespremne, one izvan duhovne forme, neka ga slijede. Jedan od takvih bio je Levi, sin Alfejev. Isus ga je vidio kako sjedi u carinarnici. I rekao mu je: „Pođi za mnom!“ (Marko 2, 14).

Njegove su riječi osvojile Levijevo srce, i on je slijedio Isusa. Carinici su često bili pohlepni i nepošteni u svojim poslovima i držalo ih se je religiozno nečistima. Kada su vjerske vođe vidjele Isusa kako jede u Levijevoj kući s drugim carinicima i grešnicima, upitaše: »Zašto jede s carinicima i grešnicima?« (2, 16). Isus je odgovorio: »Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.« (2, 17).

Isus je došao spasiti grešnike, a to onda uključuje i sve nas. On nas voli, želi nam dobrodošlicu u svojoj blizini, i zove nas neka ga slijedimo. I dok hodamo s Njim, mi bivamo sve više i više duhovno spremni.

Isusove ruke dobrodošlice uvijek su raširene.