Kruh naš svagdašnji 21 08 17

 

„S nama je Jahve nad vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev!“ (Psalam 46, 12)

„Mi smo stvorili više informacija u posljednjih pet godina nego u čitavoj ljudskoj povijesti prije toga i neprestano nas sustižu nove.“ (Daniel Levitin, author of The Organized Mind: Thinking Straight in the Age of Information Overload).

„Na neki način,“ kaže Levitin, „postali smo ovisni o hiperstimulaciji.“ Neprestani baraž vijesti i informacija zna zavladati našim umovima. U današnjem okruženju medijskog bombardiranja, postalo je jako teško pronaći vrijeme za mir, za razmišljanje i za molitvu.

Psalam 46, 11 kaže: „Prestanite i znajte da sam ja Bog,“ podsjećajući nas na potrebu za vremenom u kojem ćemo se usredotočiti na Gospodina. Mnogi ljudi vide da je „vrijeme mira“ bitan dio svakog dana – vrijeme za čitanje Biblije, za molitvu i za razmatranje dobrote i veličine Božje.

Kada mi, kao psalmist, iskusimo stvarnost da nam je „Bog zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji“, onda straha u nama biti ne će, onda će se naš fokus pomaknuti od svjetskog nemira prema Božjem miru i stvoriti će se u nama povjerenje da Bog sve kontrolira.

Neovisno koliko kaotičan može postati svijet oko nas, mi možemo pronaći mir i snagu u ljubavi našeg nebeskog Oca i u Njegovoj moći.

Nebeski Oče, donosimo Tebi svoje bučne živote i pretrpane umove, kako bismo naučili kako prestati i kako spoznati da si Ti Bog.

Svakog dana trebamo stati i poslušati Gospodina.