Kruh naš svagdašnji 18 09

 

Povjeri Gospodinu svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti.

(Psalam 55, 23)

 

Sunčeve zrake su bljeskale po površini plivačkog bazena, točno ispred mene. Čuo sam kako trener govori jednom plivaču, koji je već poduže vrijeme bio u vodi: “Čini se da si preumoran. Kada si iscrpljen i u dubokoj vodi, pokušaj sa plutanjem. To koji put znači opstanak.”

Određene situacije u životu zahtijevaju od nas da trošimo svoju mentalnu, tjelesnu ili emocionalnu energiju na način u kojem nismo u stanju izdržati. David opisuje vrijeme kada su mu prijetili njegovi neprijatelji i on je osjećao emocionalni teret njihovog bijesa. Trebao je pobjeći od nevolje koju je proživljavao.

I dok je razmatrao svoje osjećaje pronašao je put mira u svojim mislima punim problema. Rekao je, “Povjeri Gospodinu svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti.” (Psalam 55, 23) On je prepoznao da nas Bog podupire, održava na površini, ako se mi usudimo prepustiti Njemu svoje probleme. Mi ne moramo voditi glavnu riječ u svakoj situaciji i ne moramo pokušavati određivati njihov ishod – jer to iscrpljuje!

Bog kontrolira svaki aspekt našeg života.

Umjesto da pokušavamo sve učiniti sa svojim trudom i naporom, mi možemo naći spokoj u Bogu. Ponekad je to jako jednostavno. Samo zatražimo od njega da se on pobrine za naše probleme. Tada mi možemo zastati, opustiti se i uživati u spoznaji da nas On održava na površini.

Bože, danas ja svoje probleme dajem Tebi.

Ja znam da Ti sve imaš pod svojom kontrolom i ja vjerujem da si Ti voljan pomoći mi.

Molim te pomozi mi naći svoj mir u Tebi.

Bog je sigurno mjesto odmora.