Kruh naš svagdašnji 16 10

 

“Vapijem k tebi jer ćeš me uslišati.”

(Psalam 86, 7)

 

Cade Pope, 12-ogodišnji dječak iz Oklahome, poslao je 32, rukom pisana, pisma – po jednog svakom odgovornom manageru od 32 kluba u NFL (National Football League) ligi u SAD.

Cade je napisao: “Moja obitelj i ja volimo nogomet. Igramo “nogomet iz mašte” (popularna elektronska igrica “fantasy football”) i gledamo utakmice svakog vikenda… Ja sam spreman izabrati jednu NFL momčad za koju ću navijati čitav svoj život!”

Jerry Richardson, vlasnik nogometne momčadi Carolina Panthers, osobno mu je, rukom pisanim pismom, odgovorio. Početna rečenica je glasila: “Bili bismo počašćeni ako bi naša momčad postala tvoja momčad. Mi bismo te učinili ponosnim.”

Richardson je u pismu zatim nastavio hvaliti neke od svojih igrača. Njegovo pismo ne samo što je bilo jedino osobno i od srca napisano, nego je bilo i jedini odgovor kojeg je Cade primio. Ni malo iznenađujuće da je Cade postao vjerni navijač momčadi Carolina Panthers.

U 86 psalmu David govori o svojoj odanosti jedinom istinskom Bogu. Kaže: “U dane tjeskobe vapijem k tebi, jer ćeš me uslišati. Nema ti ravna među bogovima, Gospode, nema djela kakvo je tvoje.” (Psalam 86, 7-8)

Naša odanost Bogu rađa se iz Njegovog karaktera i iz Njegove brige za nas. On je onaj koji odgovara na naše molitve, koji nas vodi po Svojem Duhu i koji nas spašava po smrti i uskrsnuću svojega Sina, Isusa Krista.

On zaslužuje našu doživotnu odanost.

Dragi Bože, nitko nije kao Ti.
Pomozi mi razmotriti Tvoju svetost i neka me ona vodi u još dublju odanost Tebi.

Samo je Bog vrijedan našeg klanjanja i odanosti.