Kruh naš svagdašnji 15 05

 

“Ti znaš kada sjednem i kada ustanem,

izdaleka ti već misli moje poznaješ.”

(Psalam 139,2)

Novinarski veteran Scott Pelley nikada ne odlazi na reporterski zadatak bez nužno potrebnih putnih rekvizita – kratkovalnog radija, kamere, neuništivog kovčežića, laptopa, telefona i jednog odašiljača lokatora za krajnju nužnost koji se lako i svugdje aktivira.

“Izvučete antenu, pritisne te dvije tipke i on vam šalje signal prema satelitu koji je povezan s Nacionalnim uredom za oceane i atmosferu,” govori Pelley. “Signal im govori tko sam i gdje sam. Ovisno od toga u kojoj se zemlji nalazim, oni šalju tim za spašavanje – ili ga ne šalju” (AARP Magazine). Pelley nikada nije došao u situaciju koristiti taj odašiljač, ali nikada ne putuje bez njega.

Kada je riječ o našem odnosu s Bogom, nama ne trebaju radio prijamnici, telefoni ili odašiljači za nuždu. Bez obzira koliko neizvjesnom postala naša situacija On već zna tko smo i gdje smo. Psalmist slavi ovo kada piše:

“Jahve, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ. Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi.” (Psalam 139,1-3).

Naše potrebe nikada Bogu nisu skrivene i mi nikada nismo odvojeni od Njegove brige.

Danas, sa sigurnošću možemo reći: “Uzmem li krila zorina pa se naselim moru na kraj, i ondje bi me ruka tvoja vodila, desnica bi me tvoja držala.” (9-10).

Gospodin zna tko smo mi, gdje se nalazimo i što nam treba. Mi smo uvijek Njegova briga.

O Gospodine, slavimo te zbog Tvoje beskrajne ljubavi i Tvoje neprestane brige.

Mi smo uvijek briga Njegova.