JOŠ DANAS I SUTRA

Ovo su presudni trenuci za budućnost svih nas, kada smo dužni konzumirati svoje demokratsko pravo, zanemarujući razlike, podjele, polemike o identitetu, i osobne interese.

 

 

Parazitske strukture uskoro će zakonski onemogućiti direktnu demokraciju i narodnu volju. Nije važno tko otvara ozračje nove nade i kome će se pripisati najveće zasluge za pozitivne promjene izbornog sustava. Bitno je da one dođu.

Odbacimo nametnuto beznađe i podmukli osjećaj bespomoćnosti. Ne smijemo dopustiti da nam strukture nametnu svoju psihozu nečinjenja. Nas osamdeset posto podržava predložene promjene izbornog sustava, a samo deset posto potpisa dovoljno je da se inicijativa pojavi kao referendumsko pitanje. Ugodna šetnja do najbližeg potpisnog mjesta blagotvorno će djelovati na naše sveukupno zdravlje i na naše raspoloženje, unoseći u naš život okrepljujući osjećaj da smo pomogli da ova zemlja postane bolje mjesto za život. Davanjem svoje pojedinačne podrške referendumu potvrđujemo svoje osobno dostojanstvo.

Nedjelja 5. listopada je posljednji dan kada možemo dati svoj potpis za referendumsku inicijativu “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”.