ISTINU NA SUNCE!

Sudac dao FDA 8 mjeseci, a ne 75 godina, da iznese pred javnost Pfizer sigurnosne podatke!

Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) imat će osam mjeseci – a ne 75 godina koliko je tražila – da objavi sve dokumente koji se odnose na licenciranje Pfizerovog Comirnaty COVID cjepiva, presudio je savezni sudac u četvrtak.

U svojoj presudi, sudac Mark Pittman iz američkog Okružnog suda za Sjeverni Distrikt Teksasa, citirao je predsjednika Johna F. Kennedyja, koji je napisao: “Nacija koja se boji dopustiti svojem narodu da prosuđuje istinu i laž na otvorenom tržištu je nacija koja se boji svojih ljudi.”

Sudac Pittman odbacio je tvrdnju FDA-e da bi mogla objaviti redigirane verzije dokumenata brzinom od samo 500 stranica mjesečno, što bi značilo da potpuna predmemorija dokumenata ne bi postala javna do 2096. godine.

Predmetni dokumenti odnose se na zahtjev Zakona o slobodi informacija (FOIA) koji su u kolovozu 2021. podnijeli javnozdravstveni i medicinski profesionalci za transparentnost (PHMPT), skupina od više od 30 medicinskih i javnozdravstvenih stručnjaka i znanstvenika iz institucija kao što su Harvard, Yale i UCLA.

U svom nalogu od četiri stranice, sudac Pittman naredio je FDA-i da predstavi više od 12.000 stranica dokumenata na dan ili prije 31. siječnja, a nakon toga da “predstavi preostale dokumente brzinom od 55.000 stranica svakih 30 dana, pri čemu prva prezentacija ima dospijeće 1. ožujka 2022. ili prije, do završetka prezentacije.”

Prema ovoj vremenskoj liniji, gotovo 400.000 stranica dokumenata bit će javno objavljeno, bez redakcije, u roku od osam mjeseci, a ne do 2097. godine.

U svom zahtjevu FOIA, PHMPT je zatražio od FDA da objavi “sve podatke i informacije za Pfizer cjepivo”, uključujući podatke o sigurnosti i učinkovitosti, izvješća o nuspojavama i popis aktivnih i neaktivnih sastojaka.

PHMPT je u početku zatražio ubrzanu obradu svog podneska FOIA-e na temelju “nužne potrebe” za brzim objavljivanjem dotičnih dokumenata, uz obrazloženje da bi dokumentaciju trebalo u potpunosti objaviti u roku od 108 dana – koliko je dana bilo potrebno FDA za odobriti Pfizerovo cjepivo.

Kada je FDA odbila zahtjev organizacije, PHMPT je podnio tužbu protiv agencije.

FDA je, u svojoj argumentaciji, priznala da ima “obvezu” da informacije objavi, ali je tvrdila da njen Centar za procjenu i istraživanje bioloških tvari, koji vodi dotičnu evidenciju, ima samo 10 članova osoblja, od kojih su dva “nova .”

Suzann Burk, voditeljica FDA-ovog Odjela za otkrivanje i upravljanje nadzorom, rekla je da je potrebno osam minuta po stranici da radnik “izvede pažljiv pregled redak po redak, riječ po riječ svih responzivnih zapisa prije nego što ih predstavi kao odgovor na zahtjev FOIA-e.”

Kao rezultat toga, FDA je u početku tvrdila da joj je potrebno 55 godina da u potpunosti objavi redigirane verzije ovih dokumenata. Agencija je kasnije ovaj zahtjev izmijenila na 75 godina.

‘Velika pobjeda za transparentnost’

U svom nalogu, sudac Pittman je prepoznao “teret” koji je na FDA stavio uz poštivanje vremenskog okvira za objavljivanje ovih dokumenata, ali je usprkos tome jasno rekao da to mora biti prioritet agencije:

“Ovdje, sud prepoznaje ‘neopravdano opterećujuće’ izazove koje ovaj zahtjev FOIA-e može predstavljati FDA-i… Ali, kao što je izraženo na konferenciji, možda ne postoji ‘važnije pitanje u Upravi za hranu i lijekove… od pandemije , cjepiva Pfizer, cijepljenja svakog Amerikanca, [i] osiguravanja da američka javnost bude uvjerena da ovo nije bila žurba u ime Sjedinjenih Država.”

Pittman se, osim što je u svojem nalogu citirao Kennedyja, oslonio i na riječi bivšeg U.S. predsjednik James Madisona:

“Narodna vlada, bez popularnih informacija ili sredstava za njihovo dobivanje, samo je prolog farse ili tragedije; ili, možda, oboje. Znanje će zauvijek upravljati neznanjem: A ljudi koji žele biti sami sebi Guverneri, moraju se naoružati snagom koju znanje daje.”

Odvjetnik Arron Siri iz odvjetničke tvrtke Siri & Glimstad, koji je zastupao PHMPT u njegovoj tužbi, rekao je za Reuters da je naredba sudca “došla na strani transparentnosti i odgovornosti”.

Daljnje primjedbe na odluku, Siri je napisao:

“Ovo je velika pobjeda za transparentnost i otklanja jedno od ograničenja koje su savezne ‘zdravstvene’ vlasti imale u vezi s podacima potrebnim neovisnim znanstvenicima da ponude rješenja i riješe ozbiljne probleme s trenutnim programom cjepiva – pitanja koja uključuju slabljenje imuniteta, varijante koje izbjegavaju imunitet cjepiva, te, kako je potvrdio CDC, da cjepiva ne sprječavaju prijenos.

„Nijedna osoba nikada ne smije biti prisiljena da se upusti u neželjeni medicinski zahvat. I dok je dovoljno loše što je vlada prekršila ovo osnovno pravo na slobodu time što je odredila obveznim cjepivo protiv Covida-19, vlada je također htjela sakriti podatke čekajući da u potpunosti proizvede ono na što se oslanjala za licenciranje ovog proizvoda sve dok gotovo svaki Amerikanac danas nije mrtav. Taj oblik upravljanja destruktivan je za slobodu i suprotan otvorenosti koja je potrebna u demokratskom društvu.”

PhMPT se obvezao objaviti sve dokumente FDA na svojoj web stranici.

U podnesku dostavljenom saveznom sucu u studenom, U.S. Ministarstvo pravosuđa (DOJ), argumentirajući u ime FDA-e, u početku je tvrdilo da bi agencija mogla obraditi oko 329.000 stranica dokumenata brzinom od samo 500 stranica mjesečno, kako bi imala vremena za redigiranje zakonski izuzetog materijala.

Prema DOJ-u, takav materijal uključuje “povjerljive poslovne i poslovne tajne Pfizera ili BioNTecha i osobne podatke o privatnosti pacijenata koji su sudjelovali u kliničkim ispitivanjima.”

Međutim, pravni tim koji zastupa PHMPT tvrdio je u svojim sudskim dokumentima da je FDA od 2020. imala 18.062 zaposlenika, što ukazuje da bi agencija mogla pronaći potrebnu radnu snagu da brzo ispuni zahtjev FOIA.

Nije jasno hoće li se FDA žaliti na odluku od četvrtka. Ako ne, i FDA i PHMPT dužni su podnijeti izvješće do 1. travnja, s detaljima o napretku koji je postignut u vezi s objavljivanjem dokumenata.

Nakon toga će biti potrebno podnošenje dodatnih izvješća svakih 90 dana dok se ne objavi sva dokumentacija.

Nekoliko značajnih presuda koje se odnose na cjepiva protiv COVID-a i povezane mjere izašlo je iz SAD-a. tj iz Okružnog suda za Sjeverni okrug Teksasa posljednjih dana.

Sud je 3. siječnja izdao preliminarnu zabranu zabrane U.S. Ministarstvu obrane (DOD) za kažnjavanje pripadnika vojne službe koji se protive cijepljenju protiv COVID-19 na vjerskoj osnovi.

Isti je sud također nedavno presudio protiv provođenja obveze nošenja maski i obaveznog cjepljenja za sudionike saveznih programa Head Start.

Autor Michael Nevradakis, Ph.D. / izvor: https://childrenshealthdefense.org