EPILOG

Draga sestro i dragi brate u Kristu, 

ovaj kip Isusa Krista, nad Rio de Janeirom, je za mene istinski vrhunac Svjetskog nogometnog prvenstva 2014… 

 

 

Iznad sve te buke, iznad svih povika radosti pobjednika i suza gubitnika, iznad sve te silne vreve ljudi… je kip Isusa Krista, Sina Božjega, Spasitelja izgubljenog čovječanstva, Spasitelja svijeta, koji stoji visoko na planini…

On širi svoje ruke prema ljudima, koji, uz svu uzbuđenost zbog privremene pobjede ili gubitka, žele gledati na Onoga koji je vječan, koji daje trajnu ljubav, trajan mir, trajnu pobjedu…

Gospodar gospodara i Kralj kraljeva!

Njegova pobjeda nad grijehom i nad smrću je zauvijek. Ništa i nitko i nikad ne može oduzeti Njegovu pobjedu. I On nam nudi svoju vječnu pobjedu. Kako bi slavili svaki dan, kako bi uživali svaki dan, kako bi  primali svaki dan.

On je umro na križu za nas. Bez slave, bez navijača, bez bodrenja i bez televizijskih kamera. Bio je sam. Čak ni anđeli nisu razumijeli što se je događalo.

 

 

On je bio napušten. I On je prošao je kroz sve to, On je dao sve za svakoga, On je dao Svoju krv i Svoj život, Njegovo su tijelo proboli.

Nije zadobio nenamjernu ozlijedu i nije ležao na tlu, plačući zbog protivnikovog udarca.

Šutio je i po Svojoj slobodnoj volji pretrpio je najgora mučenja, najužasniju bol, kako u Svojem tijelu tako i u Svojoj duši.

Ne da bi dobio novac i slavu…

nego da bi dobio TEBE!

Da bi držao tebe i mene u Svojim rukama kao nagradu!

Bog je dao sve što je imao, cijeli Svoj život, Svoju krv, žrtvovao je čitavog Sebe.

Čak i sada, Njega se kleveće i na Njega se pljuje, čak i sada On se ismijava i odbacuje, tuče ga se i ponižava, progoni i odbacuje… On živi u svima onima koji ga ljube i slijede, a ako se njih progoni, On pati s njima. Tko god se dira u jednoga od Njegovih voljenih, u Njega se dira.

 

 

Ali On širi svoje ruke prema čovječanstvu – prezaposlenom, kaotičnom čovječanstvu, prema ljudima koji trče za loptom sudbine, nadajući se kratkoj, privremenoj radosti…

I on kaže: »Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.«

Idi k Njemu!

Ne trči kao budala za tom malenom loptom koja će ti samo dati privremenu radost. Svi mi imamo svoje malene lopte za koje pretpostavljamo da bi nam trebale donijeti sreću.

Nemoj to činiti!

On nas poziva: „Dođite i ja ću vam dati stvarnu radost, stvarni život, stvarnu ljubav. Ja vas volim.“

I Njegov kip stoji simbolično iznad Brazila i TV kamere ga dovode u domove cijelog svijeta, tako da on stoji s nama svaki dan, i On ti kaže:

„Ja sam tu za tebe!“

Otvori svoje srce Njemu!

On nije religija, On je život, ljubav, radost i sloboda.

Dođi u Njegov zagrljaj!

Tada ćeš dobiti nagradu tako beskrajno puno i puno i puno i puno i puno vrijedniju od pehara zemaljskog zlata.

Tada ćeš dobiti pravi život kojeg ti Bog želi dati, život u Njegovoj blizini… a to je daleko, jako daleko, beskrajno daleko, iznad svega ostalog.

 

www.godisreal.today