Dosta je!

 

Spasimo obitelj, djecu i natalitet 

od financijskog napada ministrice Opačić!

 

Poštovani,

prosljeđujemo Vam poziv stranke Hrast s molbom da reagirate na ovaj strašan udar ministrice Opačić na hrvatsku obitelj i hrvatsku budućnost.

Srdačan pozdrav,

Kristina Pavlović, prof.

Glas roditelja za djecu – GROZD

 

Poštovani,

znate li da, ako imate djecu, ministrica Opačić namjerava duboko posegnuti u Vaš obiteljski proračun?

Ako imate prosječne plaće i dvoje djece uzimat će vam preko 300kn mjesečno, a ako imate troje, četvero ili više djece i tek nešto iznadprosječna primanja, uzimat će vam i 1.000, 2.000, a nekima čak i do 3.000kn mjesečno!

Zato Vas pozivamo da izdvojite dvije minute i uključite se u akciju spašavanja minimalnog odnosa države prema obitelji, djeci i natalitetu koji ugrožava ministrica Opačić svojim prijedlogom poreznih promjena!

Objašnjenje:

Dosad je porezna olakšica na svako sljedeće dijete bila veća, što je i logično jer je i odluka za svako sljedeće dijete teža. Statistika pokazuje da se roditelji teže odlučuju za drugo dijete nego za prvo, a još teže za treće, četvrto ili peto.

Sva pomoć koju država daje roditeljima za djecu nikako ne može pokriti izdatke koje roditelji imaju s djecom. Ti izdaci sa svakim sljedećim djetetom rastu i predstavljaju sve veći izazov za obiteljski proračun. Zbog svega toga je logično da država potiče rađanje primjerice trećeg djeteta više nego prvog. Tako to rade mnoge europske zemlje.

No, ministrica Opačić želi ujednačiti porezne olakšice i ukinuti ih za četvrto i svako sljedeće dijete. Umjesto da u teškoj demografskoj situaciji potiče rađanje djece, ona napada „srednji sloj“ obitelji s djecom i kakvim-takvim primanjima od kojih stručnjaci najviše očekuju nešto veći natalitet.

Pozivamo Vas stoga da kliknete http://neon.h-rast.hr/porezne-olaksice i pošaljete pismo ministrici.

Proslijedite ovaj mail svojim prijateljima i poznanicima!

Važno je da što više ljudi reagira.

S poštovanjem,

Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku