DOĐITE!

 

Radi se o inicijativi koja okuplja vjernike na zajedničku molitvu i post u svrhu osvješćivanja lokalne zajednice o potrebi zaštite života nerođenih, iscjeljenju žena koje su pobacile, obraćenja medicinskog osoblja koje obavlja pobačaj te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču

Molitvena incijativa “40 dana za život” započela je u srijedu u 6 gradova diljem Hrvatske. U srijedu se pred splitskim rodilištem okupilo tek desetak članova koji su počeli s molitvom u 6:30 sati ujutro. Oni svojim djelovanjem nastoje apelirati na prestanak obavljanja pobačaja.

“40 dana za život” je pro-life inicijativa u koju je uključeno više od 625 tisuća ljudi diljem svijeta.

U Hrvatskoj je inicijativa “40 dana za život” započela 2014. godine, bdijenjima ispred Kliničkoga bolničkoga centra “Sestre milosrdnice” u Zagrebu, za vrijeme Korizme. Inicijativu su do sada u Hrvatskoj poduprli mnogi svećenici, molitvene i župne zajednice, a nikako se ne smije izostaviti i podrška pape Franje.

U Splitu će sudionici, od 24. rujna do 2. studenog, u 40 dana moliti i prisustvovati u miroljubivom bdijenju svaki dan od 6:30 do 18:30 sati ispred rodilišta u Splitu. Svečano otvaranje održati će se u četvrtak u 17 sati.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2013. godinu, izvršeno je 3816 namjernih prekida trudnoće, što uključuje samo službeno prijavljene abortuse.

 

www.dalmacijanews.hr

 

autor: Jelena Šarić